PKK’nın Avrupa’daki mağarası İsveç’in NATO üyeliğine AK Parti, MHP, CHP ve DEVA’dan onay

PKK’ya destek vermekten geri adım atmayan, Türk milleti ve Müslümanların kutsallarına saldırıların teşnesi olan İsveç'in NATO'ya katılım protokolünün onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun teklifi TBMM'de kabul edildi.

İsveç'in NATO'ya katılım protokolünün onaylanmasının uygun bulunduğuna dair Cumhurbaşkanlığı tarafından sunulan kanun teklifi, AK Parti, MHP, CHP ve DEVA Partisi oylarıyla kabul edildi.

İYİ Parti, TBMM Genel Kurulu’nda yapılan oylamada RED oyu kullandı.

Oysa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli birkaç ay önce konu ile ilgili şu açıklamaları yapmıştı:

Cumhurbaşkanı ERDOĞAN:

"Biz Cudi'de, Gabar'da, Tendürek'te, Bestler Dereler'de bu teröristlerin inine anayasayla mı girdik, yasayla mı girdik? Yok. Zaten yasalarda da anayasalarda da kolluk kuvvetlerine verilmiş olan haklar var. Kullan bu hakları. Sen bu hakları kullanmayacaksın, bize 'Gel İsveç'i NATO'ya al' diyeceksin. NATO'nun terörle mücadele ayağı nerede? NATO'nun bunu bir defa halletmesi lazım."

MHP Lideri BAHÇELİ:

"Milli varlığımızı doğrudan tehdit eden kanlı terör örgütlerine kucak açan, bunların terörist devşirmesine ve haraç toplamasına kendi başkentinde göz yuman mahut ülkeyle bir güvenlik mimarisinin bünyesinde nasıl buluşacağız? Böylesi bir acizliğe nasıl göz yumacağız? Bunu nasıl hazmedeceğiz? Sadece ABD istedi diye, F-16’yla ilgili parmak sallanıyor diye zillete tamam mı diyeceğiz? İsveç, PKK’nın Avrupa'daki mağarasıdır. Kandil Dağı neyse Stockholm aynısıdır."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri