Prof. Dr. Naci Görür'den 3 il için deprem uyarısı!

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, katıldığı bir canlı yayında "Korkudan midemizi ağzımıza getiriyor" ifadelerini kullanarak Tunceli, Bingöl ve Erzincan'a yönelik deprem uyarısı yaptı.

Prof. Dr. Naci Görür, TELE1 canlı yayınında deprem beklediği illeri ve fay hatlarını sıralayarak dikkat çeken uyarılarda bulundu. Özellikle Kahramanmaraş, Tunceli, Bingöl, ve Erzincan gibi illere yönelik endişelerini dile getiren Görür, olası deprem risklerine dikkat çekti.

RİSKLİ BÖLGELER

1999 depremlerinden sonra uyardığı Kahramanmaraş, Malatya, ve Çelikhan'da dikkat edilmediği takdirde yaşanabilecek olası depremlere değinen Görür, Tunceli'ye özellikle dikkat çekti. Ayrıca, Erzincan ve Bingöl'ü de Kuzey Anadolu Fayı'nın üzerinde olmaları nedeniyle riskli bölgeler arasında sıraladı.

İstanbul'a yönelik de uyarılarda bulunan Görür, Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın kuzeyinde, yani Silivri ile Yeşilköy arasında 7.2 – 7.5 arasında bir depremin oluşabileceğini belirtti. İstanbul'da beklenen depremin maksimum büyüklüğünün 7.5 olduğunu ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri