Prof. Dr. Orhan Şen tarih verdi: Sıcak hava dalgası geliyor

Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, "Haftaya çarşambadan itibaren Batı bölgelerimize sıcak hava dalgası geliyor. Marmara İstanbul dahil, Ege, Akdeniz, Güneydoğu bölgelerinde aşırı sıcaklık sağlık açısından risk oluşturacak gibi" dedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, ülkemizin çeşitli bölgelerinde hava durumu değişiklikleri bekleniyor. Kuzey ve İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Toroslar Mevkii, İç Anadolu'nun bazı bölgeleri, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Balıkesir, Bursa, Bilecek ve Artvin çevreleri ile Trabzon ve Rize'nin iç kesimlerinde yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer yerlerin ise parçalı ve az bulutlu geçmesi tahmin ediliyor.

SICAKLIK DURUMU

Hava sıcaklıklarının genel olarak mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği öngörülüyor. Özellikle 3 ila 10 derece arasında daha yüksek sıcaklık değerlerinin görülmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARILARI

Öğle saatlerinden itibaren İç Ege'nin doğusu ve İç Anadolu'nun kuzeybatısında kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Bu yağışların yerel olarak şiddetli olabileceği ve olumsuzluklara neden olabileceği belirtiliyor. Bu nedenle, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

PROF. DR. ŞEN'DEN UYARI

Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, bugünden itibaren İç Ege'nin doğusu ve İç Anadolu'nun kuzeybatısında şiddetli yağışlar beklediğini duyurdu. Yarın için ise bu yağışların daha da şiddetlenerek devam edeceğini belirtti. Ayrıca, sıcaklıkların hafta sonu boyunca mevcut seviyelerde devam edeceğini paylaştı.

SAĞANAK UYARILARI YAYINLANDI

Ankara Valiliği, il genelinde öğle saatlerinden itibaren yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak beklendiğini duyurarak vatandaşları olası olumsuzluklara karşı uyardı. Ayrıca Eskişehir'de 'Sarı' kodlu yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı. Seyitgazi, Han, Çifteler ve diğer ilçelerde su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı gibi olumsuzlukların yaşanabileceği belirtildi.

ÖNLEMLER ALINMALI

Halkın, bu olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olması ve gerekli önlemleri alması gerekiyor. Meteorolojik uyarıları dikkate alarak, su baskını, yıldırım, ani rüzgar gibi risklerden korunmak için gerekli tedbirlerin alınması önem arz ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri