RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'den 'çıplaklık' ve 'argo' uyarısı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, müzik kliplerindeki çıplaklık içerikleri ve şarkılarda yer alan argo ifadeler nedeniyle uyarı yaptı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, müzik klibi yayıncısı televizyon kanallarının ve müzik yayıncısı radyo kanallarının içerikleri hakkında önemli uyarılarda bulundu. Şahin, yayınların ahlak ve edep sınırlarını aştığını belirterek, ilgili kanalları geleneklere, inançlara ve toplumsal değerlere uygun içerikler yayınlamaya çağırdı.

TELEVİZYON KANALLARINDA AŞIRI CİNSEL İÇERİK

Şahin, açıklamasında, müzik klibi yayıncısı televizyon kanallarının ahlak ve edep sınırlarını aştığını ve bu durumun izleme uzmanlarının raporlarına yansıdığını ifade etti. "Müzik kanallarının yayınladıkları video kliplerinde aşırı cinsel içerik kullandıkları tespit edilmiştir. Anılan yayıncılarda çıplaklık içeren görüntüler çokça yer almaktadır," dedi.

RADYO KANALLARINDA ARGO VE KÜFÜRLÜ SÖZLER

RTÜK Başkanı, müzik yayıncısı radyo kanallarının da argo ve küfürlü sözler içeren şarkıları sıkça çaldığını belirtti. Şahin, bu tür içeriklerin inanç, toplumsal ve kültürel değerlere aykırı olduğunu vurgulayarak, ilgili yayıncıların bu içerikleri kendi mekanizmaları içerisinde ivedilikle ele almaları gerektiğini söyledi.

YAYINCILIK İLKELERİNE UYUM ÇAĞRISI

Şahin, 6112 sayılı Kanun'da yer alan yayıncılık ilkelerine uyumun şart olduğunu belirtti. "İlgili yayıncıların geleneklerimize aykırı, inanç, toplumsal ve kültürel değerlerimize ters olan bahse konu içerikleri kendi mekanizmaları içerisinde ivedilikle ele almaları ve 6112 sayılı Kanunumuzda yer alan yayıncılık ilkelerine uyumlu hale getirmeleri şarttır," ifadelerini kullandı. Aksi halde, RTÜK'ün yasal yetkileri çerçevesinde gerekli yaptırımları uygulayacağını hatırlattı.

HASSASİYETLE DİKKATE ALINMASI GEREKİYOR

Şahin, yaptığı bu ikazın hassasiyetle dikkate alınması ve milli ve manevi değerlerle bağdaşmayan müzik kliplerinin titizlikle gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı. "Yaptığımız bu ikazın hassasiyetle dikkate alınması, akabinde de milli ve manevi değerlerimizle bağdaşmayan müzik kliplerinin titizlikle gözden geçirilmesi son derece önemlidir," dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri