RTÜK'ün yıllık ceza bilançosu ortaya çıktı!

RTÜK’ün 2023 yılında yayıncı kuruluşlara verdiği ceza miktarı ortaya çıktı

RTÜK'ün 2023 yılı faaliyet raporu kamuoyuna sunuldu. Rapora göre, RTÜK, yayın ihlalleri sebebiyle toplamda 625 müeyyide uyguladı. Bu müeyyidelerin toplam tutarı ise 81 milyon 901 bin 748 lira 50 kuruş olarak belirlendi.

EN ÇOK CEZA ALAN KANALLAR HANGİLERİ?

Raporda yer alan bilgilere göre, RTÜK'ün radarında olan televizyon kanallarından en çok cezayı Halk TV ve Tele 1'in aldığı görüldü. Halk TV, 15 kez program durdurma ve 12 idari para cezası ile cezalandırıldı. Tele 1 ise 17 idari para cezası, yedi gün yayın durdurma ve sekiz kez program durdurma cezası aldı.

NOW TV (FOX TV) EN YÜKSEK CEZAYI ALAN KANAL OLDU

Tele 1'i ise yedi idari para cezası ve iki kez program durdurma cezası ile Now TV (Fox TV) takip etti. Ancak ceza miktarı olarak en yüksek cezayı, iletişim geliriyle orantılı olarak 43 milyon 342 bin 91 TL ile Now TV (Fox TV) aldı.

CEZA BÜYÜKLÜKLERİ NE KADAR?

Halk TV'ye kesilen ceza miktarı 4 milyon 149 bin 918 TL iken, Tele 1'e kesilen ceza miktarı 1 milyon 457 bin 546 TL olarak belirlendi.

RTÜK'ÜN FAALİYETLERİNE İLİŞKİN DİĞER BİLGİLER

RTÜK'e 2023 yılında toplamda 183 dava açılırken, bunların 64'ü RTÜK lehine, 26'sı ise aleyhine sonuçlandı. RTÜK, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi üzerinden gelen 8 bin 251 adet şikayet, görüş ve öneriyi İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanlığı tarafından cevaplandırdı. Ayrıca, RTÜK'ün gider bütçesi ve gelirleri de raporda detaylı bir şekilde yer aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri