Saldırganlarının amacı ortaya çıktı!

İstanbul Adliyesi önündeki polis kontrol noktasına yönelik terör saldırısına ilişkin soruşturmada savcılığın sevk yazısına ulaşıldı.

İstanbul Adliyesi önünde gerçekleşen terör saldırısına ilişkin savcılığın sevk yazısı incelendi.

Yazıda, terör örgütü DHKP/C'nin yapısı, örgüt şeması, Grup Yorum ve İdil Kültür Merkezi ile Halkın Hukuk Bürosu'nun yapılanması açıklandı.

Örgüt liderlerinin, örgüt üyeleri arasında iş bölümü yaparak eylem, gösteri yürüyüşü ve propaganda faaliyetlerine ilişkin talimat verdikleri ve hiyerarşiyi belirledikleri belirtildi.

Savcılık sevk yazısında, saldırganların 6 Şubat günü saat 11.32'de İstanbul Adliyesi'nin karşısındaki İETT durağında otobüsten indikleri, metrobüs üst geçidini kullanarak adliyeye doğru hareket ettikleri detaylarına yer verildi.

Adliyenin D Blok kapısına yaklaştıklarında, saldırganlardan birinin polislerin yanına giderek, yüzlerine 2-3 saniye boyunca biber gazı sıktığı ifade edildi. Diğer saldırganın ise polisin göğsünü hedef alarak silahını ateşlemeye çalıştığı, ancak ilk etapta silahın ateş almadığı kaydedildi.

Yazıda, saldırganın ikinci kez silahını ateşlemesi sonucu polis memurunun ayağından yaralandığı, diğer bir polisin ise adliye binasına doğru kaçtığı ve iki saldırganın da polisleri hedef alarak ateş ettiği belirtildi.

Bu esnada adliyenin önündeki yaya yolunda bulunan sivil vatandaşların C kapısı yönüne doğru kaçtığı, maktul Dilfiraz Karataş'ın ise saldırganlar tarafından açılan ateş sonucu sırtından vurulduğu ve hastanede hayatını kaybettiği ifade edildi.

Yazıda, saldırganlardan birinin polis memurunu silahla kovaladığı, ardından diğer saldırganın da etkisiz hale getirildiği, saldırı sonucunda 1 sivil vatandaşın hayatını kaybettiği ve 3 sivil ile 3 polis memurunun yaralandığı belirtildi.

Saldırıda ele geçirilen malzemeler arasında, saldırganların kullandığı 2 adet silah, turist hattı takılı 2 adet cep telefonu, plastik kelepçe, sahte bomba düzeneği, mermi ve biber gazının bulunduğu ifade edildi.

Yazıda, saldırganların üzerinden ele geçirilen not kağıtlarında bazı gazeteci ve milletvekillerinin isim, soy isim ve telefon numaralarının yer aldığı, diğer saldırganın çantasından ise örgüte ait olduğu belirlenen manifesto çıktığı aktarıldı.

Savcılık sevk yazısında, saldırganların amacının, adliye binasına girerek yanlarındaki malzemelerle birlikte duruşma bahanesiyle içeri giren ve eylem için hazır bekleyen şüphelileri rehin almak olduğu, bu kişilere hukuksuz taleplerde bulunmak ve örgüt üyelerinin serbest bırakılmasını sağlamak olduğu vurgulandı.

Saldırganların yakalanmamak için sahte bomba düzeneği ve sahte talep listesiyle adliyeye girmeyi amaçladıkları, bu taleplerinin kabul görmemesi halinde rehin aldıkları kişilere sözde cezalandırma eylemi yapmayı planladıkları ifade edildi.

Yazıda, saldırganların eyleminin örgütün talimatıyla tasarlanarak gerçekleştirildiği, 48 şüphelinin tutuklanması talep edildiği belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri