Sapık sucu Metin Şenay için istenen ceza belli oldu

Son yıllara damgasını vuran ve kamuoyunda 7'den 70'e herkesin tepkisini çeken 'Bağcılar sapığı' hakim karşısına çıktı. Duruşma basına ve izleyicilere kapalı yapıldı. Duruşmaya alınmayan avukatlar mahkemenin bu kararına tepki gösterdi.

Bağcılar'da 4 kız çocuğuna işlettiği su dükkanındaki özel odada istismar ettiği iddiasıyla tutuklanan ve hakkında 331 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Metin Şenay'ın yargılandığı davanın ilk duruşması başladı. Duruşmaya basına ve izleyicilere kapalı şekilde yapıldı. Avukatlar, duruşma salonuna alınmadıkları için tepki göstererek alkışlar ve sloganlarla mahkeme salonu önünde protesto düzenledi.

331 YILA KADAR HAPİS İSTEMİYLE İDDİANAME

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen iddianamede, Metin Şenay'ın, 4 çocuğa karşı “cebir tehdit ve hile kullanarak çocuğu cinsel amaçla hürriyetinden yoksun kılma", “12 yaşını tamamlamamış çocuğun nitelikli cinsel istismarı" ve “müstehcen yayınların üretiminde çocukları kullanmak" suçlarından toplam 128 yıl 9 aydan 331 yıl 6 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edilmişti.

İLK DURUŞMA BAŞLADI: AVUKATLAR SALONA ALINMADI

Bakırköy 24. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya sanık Metin Şenay tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Mağdur çocuklardan birinin ailesi ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatları katıldı. Ancak yetki belgesi bulunan avukatlar ile izleyiciler salona alınmadı. Bu durum üzerine avukatlar, duruşmaya alınmadıkları için tutanak tutarken, izleyiciler de protesto gösterisi düzenledi.

KADEM: "SANIĞIN ADALET ÖNÜNDE HESAP VERMESİ TALEBİYLE BURADAYIZ"

Duruşma öncesinde adliye önünde Kadın ve Demokrasi Derneği basın açıklaması yaptı. Dernek adına açıklama yapan KADEM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Canan Sarı, "Bugün 4 küçük çocuğun dünyasını karartan ve hepimizi derinden yaralayan bir suçlunun 'Bağcılar sapığı' olarak bilinen sanığın adalet önünde hesap vermesi talebiyle buradayız" dedi.

SANIK, ODA DETAYINDA ÇOCUKLARI İSTİSMAR ETMİŞ

Sanığın dükkanında özel bir odada çocuklara cinsel istismarda bulunduğu ve bu eylemleri kayıt altına aldığı belirtiliyor. Mahkeme öncesi hazırlanan iddianame, sanığın cebir, tehdit ve hile kullanarak çocukları istismar ettiğini ortaya koyuyor. Bu çerçevede her mağdur için ayrı ayrı toplamda 128 yıl 9 aydan 331 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

KADEM'DEN SONUÇ BEKLENTİSİ: "ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ"

Davanın devamına ilişkin beklentileri belirten KADEM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Canan Sarı, "Kamuoyunun yakından takip ettiği gibi İstanbul Bağcılar'da okuldan çıkan 11 yaşındaki kız çocuğu mahallelerinde su bayisi işleten sanığın cinsel istismarına uğramış ailesinin başvurduğu güvenlik güçleri pedofil sapığı suçüstü yakalamıştı" şeklinde konuştu. Sarı, sonuç olarak toplumun güven içinde yaşayacağı bir ortamın oluşması için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri