SGK'ya en borçlu 5 belediye açıklandı

Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu'na en borçlu 5 belediyenin CHP belediyeleri olduğunu söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Keçiören AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'nde yaptığı ziyarette önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu'na en fazla borcu olan belediyelerin CHP'ye ait olduğunu belirterek, özellikle Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin durumunu vurguladı.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN PRİM BORCU 20 KATINA ÇIKTI

Bakan Işıkhan, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin prim borcunun son 5 yılda inanılmaz bir artış gösterdiğini dile getirdi. Belediyenin prim borcunun 5 yıl önce 200 milyon lira seviyesindeyken, bugün 4,5 milyar liraya ulaştığını belirtti. Bu durumun son 5 yılda yaklaşık 20 katlık bir artışı temsil ettiğini vurguladı.

İFLAS BAYRAĞI ÇEKİLMİŞ DURUMDA

Bakan Işıkhan'ın verdiği bilgilere göre, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin prim borcu o kadar yüksek seviyelere çıkmış durumda ki artık iflas bayrağını çekmiş vaziyette. Bu durum, belediyenin mali açıdan ciddi zorluklar yaşadığını ve öncelikli ödemelerini dahi yapamaz hale geldiğini gösteriyor.

İSTANBUL VE İZMİR DE AYNI DURUMDA

Bakan Işıkhan, Ankara'nın yanı sıra İstanbul ve İzmir gibi diğer büyükşehirlerin de benzer bir durumla karşı karşıya olduğunu belirtti. Sosyal Güvenlik Kurumu'na en fazla borcu olan belediyelerin İstanbul ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri olduğunu söyledi. Bu belediyelerin de prim borçlarını ödemekte zorlandığı ve ciddi mali sıkıntılar yaşadığı ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri