Sinan Ateş cinayeti iddianamesi ortaya çıktı

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 kişi hakkında hazırlanan iddianamenin detayları ortaya çıktı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, 30 Aralık 2022 tarihinde yaşanan ve Doç. Dr. Sinan Ateş'in silahlı saldırı sonucu öldürülmesiyle ilgili olarak 22 şüpheli hakkında detaylı bilgiler içeriyor. İddianamede, suçun azmettiricisi olarak belirtilen Tolgahan Demirbaş'ın, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde komiser olarak görev yapan Mustafa Ensar Aykal'dan Sinan Ateş'in kişisel bilgilerini alarak saldırgan Eray Özyağci'ye verdiği ifade ediliyor.

İddianame, suçun işlenişine dair detaylar sunarken, şüphelilerden Eray Özyağci, Vedat Balkaya ve Suat Kurt'un Sinan Ateş'e karşı 'tasarlayarak kasten öldürme' suçundan 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildiğini belirtiyor. Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş'ın ise suça azmettirici olarak ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları isteniyor.

İddianamede, suçun işlenişine dair detaylar aktarılırken, şüphelilerin rolleri ve suçlamaları da ayrıntılı bir şekilde açıklanıyor. Örneğin, Eray Özyağci'nin olay sırasında kullandığı tabancanın ele geçirilemediği ancak olay yerinde tabancaya ait boş mermi kovanlarının bulunduğu ifade ediliyor. Ayrıca, Tolgahan Demirbaş'ın olaydan önce Sinan Ateş'e ait kişisel bilgileri hukuka aykırı olarak ele geçirdiği ve bu nedenle 'kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme' suçundan ayrıca cezalandırılması gerektiği vurgulanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri