Sinan Ateş'in ölümüne dair Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan FLAŞ hamle!

Çukurambar'daki ofisinin bulunduğu bina önünde çıkan silahlı çatışmada hayatını kaybeden Sinan Ateş’in ölümüyle ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Ankara Başsavcılığı'nın Selman Bozkurt ve Ahmet Keçik’in şüpheli olduğu yeni bir soruşma başlattığı öğrenildi.

Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş’in ölümüne dair yargılamada savcılık mütalaasını verirken Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ateş’in ölümüne sebep olan mermi çekirdeği konusundaki kuşkuları gidermek için flaş bir hamlede bulundu. Başsavcılık, Çukurambar semtindeki ofisinin bulunduğu bina önünde çıkan silahlı çatışmada hayatını kaybeden Sinan Ateş’în ölümüne sebep olan merminin “tetikçi” Eray Özyağcı’nın silahından çıkmadığı, Ateş’in beraberindeki Selman Bozkurt ve Ahmet Keçik’in silahından çıkmış olabileceği kuşkusu üzerine Bozkurt ve Keçik’in şüpheli olduğu yeni bir soruşturma açtı.

Olay anına ait video kaydı, olay yerinde bulunan 10 adet boş kovan ile maktul Sinan Ateş’in vücudundan çıkan mermilerin farklı olması üzerine olay yerinde silah kullandıkları tespit edilen Selman Bozkurt ve Ahmet Keçik’i ana davadan ayırarak şüpheli sıfatıyla yer aldığı soruşturmada, dava dosyasına giren balistik raporu sebebiyle cinayet görüntülerinin yeniden incelenmesi talebiyle bilirkişiye başvuruldu.

OTOPSİ RAPORUNDA HER ŞEY AÇIK AMA BİLİRKİŞİ ÇARPITMIŞ!

Otopsi raporuna göre; Sinan Ateş’i öldürücü nitelikteki kafasına isabet aldığı merminin kafasının sağ üst kısmından girip sağ alt çenesinden çıktığı tespit edildi. Tetikçi Eray Özyağcı'nın maktule ateş açtığı yön ve mesafe itibariyle merminin giriş-çıkış yöne de nazara alındığında bu şekilde kafasına isabet edecek şekilde ateş etmesinin mümkün olmadığı ifade edildi. Sinan Ateş’in kafasına isabet eden mermi çekirdeğinin bulunmasına yönelik herhangi bir araştırmanın da yapılmadığı kaydedildi.

Öte yandan “Eray Özyağcı'nın yakın bir mesafeden maktulün bacaklarını hedef alması ise öldürme niyeti bulunmadığını göstermekte” denildi. Olay yeri inceleme raporu olay yeri görüntüleri ile birlikte değerlendirildiğinde tetikçi Eray Özyağcı'nın öncelikle maktulün bacaklarına hedef alacak şekilde üç kez ateş ettiği, devamında bir atışının yere isabet ettiği, sonrasında kendisine ateş etmeye çalışan maktulün olay anında sol tarafında bulunan Selman Bozkurt'a iki kez ateş ettiği ve birinde omuzundan yaraladığı, olay yerinden kaçarken ise yaklaşık 30 metre uzaklıkta bir mesafede havaya üç kez ateş ettiğinin tespit edildiği belirtildi.

Otopsi raporundaki bu tespitlere rağmen hem Bilirkişi hem soruşturma savcılığı yaşanan çatışma sonrası ölen Sinan Ateş’in ölümüne sebep olan merminin olay yerindeki hangi silahtan çıktığı konusunda detaylı bir inceleme yapmadığı ortaya çıkmıştı.

ERAY ÖZYAĞCI’NIN SİLAHINDAN ÇIKAN KOVAN SAYISI 10!

ODATV’DE yer alan habere göre; Yine otopsi raporuna göre Sinan Ateş’in her iki bacağında toplam üç, batın bölgesinde bir ve kafasında bir olmak üzere mermi giriş deliklerinin tespit edildiği, tetikçi Eray Özyağcının kullandığı tabancadan çıkan kovan sayısı toplamının 10 olduğu kaydedildi. Bu nedenle Sinan Ateş’in bacakları haricinde isabet eden iki mermiden birinin tetikçinin tabancasından çıkmadığının anlaşıldığı ifade edildi.

“ARKADAŞLARINDAN ÇIKAN MERMİ”

Olay anında Ahmet Keçik'in üzerinde bulunan kıyafetlerin ele geçirilmesi yönünde de herhangi bir işlem yapılmadığı ifade edilirken tüm bu hususlar bir arada değerlendirildiğinde Sinan Ateş'i öldürücü nitelikteki kafasına isabet eden merminin maktulün arkadaşlarından birinin tabancasından çıktığına dair kuşkular güçlendiği ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri