Sivaslılara müjde! Aktarmasız YHT seferleri başladı

İstanbul-Sivas aktarmasız ekspres Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın ilk seferi, düzenlenen törenle 08.40'ta başladı. Ekspres seferlerle İstanbul-Sivas arası seyahat 7 saat 8 dakika sürecek.

Türkiye'nin önemli ulaşım projelerinden biri olan İstanbul-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın seferleri başladı. Seferlerin açılış törenine Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürü Ufuk Yalçın ve AK Parti Grup Başkanı ve Sivas Milletvekili Abdullah Güler gibi önemli isimler katıldı.

DEMİR YOLLARI STRATEJİK ÖNEME SAHİP

Boyraz, törende yaptığı konuşmada demir yollarının Türkiye için ekonomik, sosyal ve stratejik bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Türkiye'nin, Asya ile Avrupa arasında yer alan Demir İpek Yolu'nun orta koridorunda bulunmasının, uluslararası yük ve yolcu taşımacılığında stratejik bir konumda olduğunu belirtti.

YATIRIMLAR VE GELİŞMELER

Boyraz, Türkiye'de demir yollarına yapılan ciddi yatırımlardan bahsederek, 2002-2023 yılları arasında demir yollarına 57 milyar dolarlık yatırım yapıldığını ifade etti. Ayrıca, hat uzunluğunun artırıldığını ve hızlı tren hatlarının inşa edildiğini de dile getirdi.

YÜKSEK HIZLI TREN HİZMETİ

Türkiye'nin yüksek hızlı tren işletmeciliğiyle tanıştığını ve bu alanda önemli adımlar attığını söyleyen Boyraz, İstanbul-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın açılmasıyla birlikte bu hizmetin daha da genişlediğini ifade etti.

YOLCULARIN TALEPLERİNE CEVAP

Yalçın, TCDD Taşımacılık AŞ'nin müşteri odaklı yaklaşımıyla, yolcuların taleplerini dikkate aldığını ve İstanbul-Sivas arasındaki yüksek hızlı tren seferlerini başlatmanın bu doğrultuda gerçekleştiğini belirtti. Yolculardan gelen talepler doğrultusunda, Sivas-İstanbul arasındaki seyahat süresinin 7 saat 18 dakikaya, İstanbul-Sivas arasındaki sürenin ise 7 saat 8 dakikaya düşürüldüğünü açıkladı.

SEFER DETAYLARI

İstanbul-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı, ekspres aktarmasız seferlerle hizmet verecek. İstanbul'dan saat 08.40'ta kalkan tren, Sivas'a 15.58'de varacak. Sivas'tan ise saat 13.00'te hareket edecek tren, İstanbul'a 20.08'de ulaşacak. Bu hatta 483 yolcu kapasiteli setler kullanılacak ve Yozgat, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Arifiye ve Pendik gibi istasyonlarda duraklayacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri