'Siz Atatürk'ün askeri değil itlerisiniz' diyenlerle kol kola yürüyenlerin söylediklerinin nazarımızda hiçbir kıymeti yoktur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERdoğan, Suudi Arabistan'da oynanması beklenirken yaşanan bazı krizler sebebiyle başka bir tarihe ertelenen Süper Kupa organizasyonuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Necip Fazıl Ödülleri Töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERdoğan, dün yaşanan ve Süper Kupa karşılaşmasının başka bir tarihe ertelenmesine kadar varan gelişmelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

"Biz futbol başta olmak üzere Türk sporunun tartışmalarla değil başarılarla gündeme gelmesini arzu ediyoruz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hangi sebeple olursa olsun sporun günlük siyasi rekabetin mezesi haline getirilmesi yanlıştır, hatalıdır, sporumuza hiçbir faydası yoktur dedi.

Galatasaray-Fenerbahçe maçının ertelenmesiyle ilgili açıklamalarını sürdüren Erdoğan, "Hangi adım atılması gerekiyorsa onu yapmaktan çekinmedik, çekinmeyiz." dedi.

Karşılaşmanın başka bir tarihe ertelenmesine kadar varan krizle ilgili muhalif bloktan gelen açıklamaları da değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Dün geceden itibaren muhalefet partilerinin yaptığı açıklamaları istismar siyasetinin yeni örnekleri olarak görüyoruz.

Bunları ülkenin ve milletin menfaatine, demokrasimizin hayrına olan hiçbir meselede ortalıkta görmezsiniz.

Türkiye'nin ve Türk milletinin onurunu, haysiyetini, şerefini bizim nasıl savunduğumuzu CHP bilmese de tüm dünya çok iyi biliyor.

Cumhuriyet 85 milyonun ortak değeridir, Gazi Mustafa Kemal bu ülkenin banisidir.

Düne kadar 'Siz Atatürk'ün askeri değil itlerisiniz' diyenlerle kol kola yürüyenlerin bugün söylediklerinin nazarımızda hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur.

(Galatasaray-Fenerbahçe maçının oynanamaması) Dünkü hadiseden dolayı futbolseverlere ve spor camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Tüm kulüplerimizden sporun barışı, dayanışmayı, iş birliğini temsil eden fair play ruhuna samimiyetle sahip çıkmalarını bekliyorum.

(Süper Kupa maçının oynanmaması) Dünkü olayın mecrasından çıkarılarak şov ve provokasyon malzemesi yapılmasına müsaade edemeyiz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri