Son dakika: Meteoroloji uyarmıştı...Kuvvetli geliyor

Meteoroloji, 6 kente sarı kod uyarısında bulundu. Ankara ve çevresindeki illerde kuvvetli yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinde parçalı yer yer çok bulutlu havanın etkili olacağını duyurdu. Marmara’nın güney ve doğusu, İç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Karadeniz’in iç kesimleri ile Rize, Ardahan, Kars çevreleri ve Trabzon'un doğu ilçelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Diğer bölgeler ise az bulutlu ve açık bir hava ile geçecek.

YAĞIŞLAR KUVVETLİ OLACAK

Özellikle Kastamonu, Çorum, Çankırı, İstanbul çevreleri ile Kırıkkale'nin kuzey kesimleri ve Ankara'nın kuzey ve doğusunda yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların sel, su baskını ve ani taşkın gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

HAVA SICAKLIKLARI MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNDE

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmezken, yurt genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyretmesi öngörülüyor. Bu durum özellikle sıcak hava dalgalarının etkili olduğu bölgelerde yaşamı zorlaştırabilir.

KUVVETLİ RÜZGARLAR UYARISI

Rüzgar, genellikle kuzeyli yönlerden esecek. Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun doğusunda ise güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette rüzgar bekleniyor. Marmara’nın güneybatısı ve Kuzey Ege kıyılarında ise kuzeyli yönlerden kuvvetli rüzgar (40-60 km/saat) esecek. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları gerektiği belirtildi.

BÖLGESEL HAVA DURUMU

Marmara Bölgesi'nde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava hakim olacak. Bölgenin güney ve doğusunda yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. İstanbul çevresinde yağışların yerel olarak kuvvetli olması öngörülüyor. Kuzey Ege kıyılarında ise kuzeyli yönlerden kuvvetli rüzgar esecek.

İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun kuzey ve batısında da yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Karadeniz'in iç kesimlerinde ve Rize, Ardahan, Kars çevreleri ile Trabzon'un doğu ilçelerinde de yerel sağanak yağışlar bekleniyor.

TEDBİRLERİNİZİ ALIN

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli yağış ve rüzgarların etkili olacağı bölgelerde yaşayan vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini bir kez daha vurguladı. Özellikle sel, su baskını, ani taşkın, çatı uçması ve ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı hazırlıklı olunması gerektiği bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri