Son dakika Yunan savaş gemisi Kızıldeniz'de iki İHA'ya ateş açtı

İsrail ablukasındaki Gazze'den son dakika haberleri gelmeye devam ediyor... Kızıldeniz'de ise sıcak saatler yaşanıyor. Uluslararası haber ajansları bölgedeki Yunan savaş gemisinin Husi İHA'larına ateş açtığını duyurdu.

Yunan Savunma Personeli yetkilisi, Avrupa Birliği'nin Kızıldeniz'deki deniz misyonunda görev yapan bir Yunan askeri gemisinin, iki insansız hava aracına ateş ederek onları geri püskürttüğünü açıkladı.

AB'nin Kızıldeniz'deki Aspides adlı misyonu, kilit deniz ticaret rotasını korumayı amaçlıyor. Bu misyonun özellikle, İsrail'in Gazze'deki savaşına misilleme yaptığını söyleyen Yemen'deki Husi milislerinin insansız hava aracı ve füze saldırılarına karşı önlem alması hedefleniyor. Misyon, Şubat ayında başlatıldı ve Yunanistan, bu amaçla bir firkateyn sağladı.

Uluslararası haber ajansları bu gelişmeyi 'son dakika' kodu ile abonelerine servis etti. Yunan Kathimerini gazetesi, olayın sabah saatlerinde gerçekleştiğini ve savaş gemisinin iki İHA'ya karşı 127 mm'lik topunu ateşlediğini bildirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri