TBMM'nin yeni hafta gündemi belli oldu!

31 Temmuz’a kadar çalışmalarına aralıksız devam edecek olan TBMM Genel Kurulu, sokak hayvanlarına “ötanazi” yolunu açan kanun teklifinin görüşmelerine Genel Kurul’da başlanması bekleniyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, çalışmalarını 31 Temmuz'a kadar aralıksız sürdürecek. Sokak hayvanlarına "ötanazi" yolunu açan kanun teklifinin görüşmelerine bugün başlanması bekleniyor.

YOĞUN MESAİ DEVAM EDİYOR

TBMM, bu hafta da yoğun bir mesai programıyla çalışmalarına devam ediyor. Yeni bir uzatma kararı alınmadığı takdirde 31 Temmuz'a kadar çalışması planlanan Genel Kurul'da, bugün Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülecek. Bu düzenleme, sokak hayvanları için ötanazi uygulanmasını öngören maddeleri içeriyor ve kamuoyunda büyük tepki çekiyor.

ZİYARETÇİ YASAĞI DEVAM EDİYOR

Meclis'te, 26-29 Temmuz tarihleri arasında ziyaretçi yasağı uygulanacak. Bu yasağın, kanunun komisyon görüşmeleri sırasında yaşanan tartışmalar sonrasında hayvan hakları savunucuları ve sivil toplum kuruluşlarının olası protestolarını engellemek amacıyla alındığı belirtiliyor. Meclis'in bu dönemdeki çalışmalarına vatandaşların katılımı kısıtlanmış olacak.

9. YARGI PAKETİ VE ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ KANUN TEKLİFİ ERTELENİYOR

Genel Kurul'un gündeminde olan 9. Yargı Paketi ve Öğretmenlik Mesleği Kanun Teklifi’nin yeni yasama dönemine ertelenmesi bekleniyor. Bu iki önemli düzenleme, TBMM'nin yaz tatili sonrasındaki çalışmalarına bırakılacak.

PARTİ TOPLANTILARI VE ARAŞTIRMA KOMİSYONLARI BU HAFTA YAPILMAYACAK

TBMM'de grubu bulunan partilerin haftalık grup toplantıları ve Meclis araştırma komisyonları bu hafta yapılmayacak. Meclis'in yaz tatili süresince TBMM Anayasa Komisyonu ile Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, çalışmalarına devam edecek.

TBMM Genel Kurulu, önemli yasaları görüşmek üzere yoğun bir tempoyla çalışırken, özellikle sokak hayvanlarıyla ilgili düzenlemelerin kamuoyunda yaratacağı etki dikkatle izleniyor. Hayvan hakları savunucuları ve STK'ların bu süreci yakından takip ettiği, ziyaretçi yasağına rağmen Meclis gündemini etkilemeye çalışacakları belirtiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri