Tehlikeli SIZINTI: 3 milyonu aşkın sığınmacının kimlik ve adres bilgileri 'ırkçı' grupların eline geçmiş

3 milyon 313 bin 701 Suriyeli sığınmacının pasaport ve adres bilgilerinin, sığınmacılar üzerinden provokasyon ve iç savaş çıkartmaya çalışan “ırkçı” gruplara sızdığı ortaya çıktı.

3 milyonu aşkın Suriyeli sığınmacının pasaport ve adres bilgilerinin, sığınmacı karşıtlığı üzerinden kaos kargaşa ve iç savaş çıkarmak için her fırsatı değerlendiren "ırkçı grupların" eline geçtiği öğrenildi.

Telegram’dan organize olan “ırkçı grupların”, Türkiye'de yaşayan 3 milyon 313 bin 701 Suriyeli'nin pasaport ve adres bilgisini paylaşarak yeni bir kaos planını devreye sokması büyük korku ve endişeye sebep oldu.

İçişleri Bakanlığı ve Göç İdaresi Başkanlığı’nın datasında kayıtlı olan sığınmacılarla ilgili adres ve pasaport bilgisi gibi verilerin, sığınmacılar üzerinden iç karışıklık çıkarmaya çalışan ırkçı provokatör gruplara sızdığının anlaşılması üzerine İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı konu ile ilgili soruşturma başlatıldığını, söz konusu verilerin güncel bilgilerle uyuşmadığını, verilerin hangi yıllara ait olduğunun araştırıldığını açıkladı.

Bu arada, verilerin 2 yıl önceye ait olabileceğinin değerlendirildiği de belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri