TGC 2024 Basın Özgürlüğü Ödülleri açıklandı

ürkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin 1989 yılından bu yana verdiği Basın Özgürlüğü Ödülleri’nin sahipleri belli oldu.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), basın özgürlüğünün önemini vurgulamak amacıyla her yıl verdiği Basın Özgürlüğü Ödülleri'ni bu yıl da sahiplerine verdi. 2024 yılı ödüllerine göre, kişi dalında gazeteci Timur Soykan, kurum dalında ise Deprem Bölgesindeki Gazeteciler ödüllendirildi.

Timur Soykan'a Kişi Dalında Ödül

Timur Soykan, ödülünü "halkın haber alma gerçekleri öğrenme hakkı adına yaşadığı her türlü baskıya rağmen, iktidarın karartma uyguladığı hukuk, insan hakları alanlarındaki ihlaller ve yolsuzluklarla ilgili kamu yararını önceleyen araştırma haberlerini ısrarla sürdürmesi" nedeniyle kazandı. Soykan'ın ödülü, basın özgürlüğüne yapılan katkıları ve cesur habercilik anlayışıyla dikkat çekti.

Deprem Bölgesindeki Gazetecilere Kurum Dalında Ödül

Kurum dalında ise ödül, "6 Şubat Deprem Felaketinde ailelerini, yakınlarını, çalışma arkadaşlarını, evlerini ve iş yerlerini kaybeden gazeteciler, yaşadıkları yerlerdeki sorunları gündeme taşıdıkları için uğradıkları ağır baskılara rağmen, olağanüstü fedakârlıkla, çok zor şartlarda görev yapmaya devam ettikleri için" Deprem Bölgesindeki Gazeteciler adına verildi. Bu ödül, felaket sonrası toplumun bilinçlenmesine ve sorunların çözümüne katkı sağlayan gazetecilerin özverili çalışmalarını onurlandırdı.

TGC Basın Özgürlüğü Ödülleri, her yıl 24 Temmuz'da Basın Özgürlüğü için Mücadele Günü'nde sahiplerini buluyor. Bu tarih, Osmanlı İmparatorluğu'nda 1908'de basından sansürün kaldırılmasıyla başlayan bir dönüm noktasını simgeliyor ve Türkiye'de basın özgürlüğünün önemli bir sembolü olarak kabul ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri