TSK'da yeni dönem için düğmeye basıldı!

TBMM Milli Savunma Komisyonu, 60 maddeden oluşan, 'Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Personel Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair' kanun teklifini görüşmek üzere toplandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Milli Savunma Komisyonu, Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair kanun teklifini görüşmek üzere toplandı. Toplantının başkanlığını AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar yaptırdı. Akar, kanun teklifi hakkında önemli açıklamalarda bulundu ve teklifin detaylarına değindi.

KANUN TEKLİFİNİN İÇERİĞİ

Başkan Hulusi Akar, kanun teklifinin 60 maddeden oluştuğunu belirtti. Bu maddelerin 15'inin Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararları doğrultusunda yapılan düzenlemeler olduğunu ifade etti. Ayrıca, Anayasa değişikliğiyle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçilmesi sonucunda, Milli Savunma Bakanlığının teşkilat yapısında yapılan uyum değişikliğine ilişkin düzenlemelerin sayısının 9 olduğunu vurguladı. Akar, yapılan çalışmalar neticesinde birçok konunun değerlendirildiğini ve bugün bu çalışmanın sonuçlandırılacağını dile getirdi.

ŞEHİT AİLELERİNE İLİŞKİN DÜZENLEMELER

Başkan Akar, şehit yakınları ile ilgili düzenlemelerin önemine de vurgu yaptı. Özellikle şehit yakınları arasında yaşanan sorunlara değinen Akar, şehitlerin geride kalan aileleriyle ilişkilerini düzenleyici bir çalışmanın gerekliliğine dikkat çekti. Bu konuda yapılacak düzenlemelerin önümüzdeki günlerde gündeme gelebileceğini ifade etti.

EMEKLİ ASKERLERİN HAKLARI

Komisyon üyelerinin açıklamalarının ardından maddelerin oylanmasına geçildi. Milli Savunma Bakanlığından emekli olan personelin, bakanlığın görev ve sorumluluklarına ilişkin beyanat vermelerini, yazı yazmalarını veya açıklamalarda bulunmalarını izne bağlayan madde tekliften çıkarıldı. Bu değişiklik tüm siyasi partilerin oylarıyla gerçekleşti.

YASA TEKLİFİNİN GELECEĞİ

Milli Savunma Komisyonu, kanun teklifinin geri kalan 59 maddesini görüşerek onayladı. Şimdi ise teklifin Meclis Genel Kurulu'na gelmesi bekleniyor. Bu aşamadan sonra yasa teklifinin TBMM Genel Kurulu'nda tartışılması ve oylanması gerekecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri