Türkiye'nin peş peşe müjdelerinden rahatsız oldular! Beklenmedik Tepki!

Türkiye'nin enerji müjdeleri ardı ardına gelirken, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde başlatılan petrol sondaj faaliyetleri Diyarbakır Barosu'ndan tepki çekti.

Diyarbakır Barosu, petrol arama ve sondaj faaliyetlerinin durdurulması çağrısı yaparak konuyla ilgili yazılı bir açıklama yayınladı.

GABAR'DA PETROL ÜRETİMİ ARTIYOR

Türkiye'nin enerji bağımsızlığını güçlendirmek adına atılan adımlar kapsamında, Gabar Dağı'nda Şehit Esma Çevik ve Şehit Aybüke Yalçın sahalarında toplam 28 kuyuda petrol üretimi başladı. Yapılan çalışmalar neticesinde günlük 37 bin varil petrol üretim kapasitesine ulaşıldı. Hedef ise günlük 100 bin varil petrol üretimi.

DİYARBAKIR BAROSU'NDAN SKANDAL BİLDİRİ

Diyarbakır Barosu, bu faaliyetlerin doğaya ve halk sağlığına zarar vereceği endişesiyle bir açıklama yaparak tepkisini dile getirdi. Baro'nun Kent ve Çevre Komisyonu tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Yetkililere çağrı yapıyoruz; Diyarbakır'ın doğasını petrole bulamayın. Bu talana bir an önce son verin” ifadeleri yer aldı.

TASARRUF TEDBİRLERİ VE ENERJİ MÜJDENİN TEPKİLER

Öte yandan, AK Parti'nin tasarruf tedbirleri ve enerji müjdeleri sonrası bu tür enerji üretim faaliyetlerine yönelik tepkilerin artabileceği değerlendiriliyor. Türkiye'nin enerji politikaları ve bu politikaların toplum üzerindeki etkileri konusundaki tartışmaların devam edeceği gözlemleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri