Ülkenin başkentinde maske ve şapka yasaklandı

Somali'nin başkenti Mogadişu'da maske ve şapka kullanımı güvenlik gerekçesiyle yasaklandı.

Somali'nin başkenti Mogadişu'da maske ve şapka kullanımı yasaklandı. Bu kararı Mogadişu Belediyesi Sözcüsü Salah Dheere basın mensuplarına yaptığı açıklamada duyurdu. Dheere, suç işleyenlerin kimliklerini gizlemek amacıyla maske ve şapka kullanımının yasaklandığını ifade etti. Ayrıca, toplu taşıma araçlarında silah taşınmasının da yasaklandığını belirtti. Ancak, yaşlıların taktığı takke benzeri şapkalar yasaktan muaf tutuldu.

ÖNLEMLER ARTTIRILACAK

Bu kararlar, son dönemde artan bombalı saldırılara karşı alınan yeni tedbirlerden sadece birkaçı. Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'un da katıldığı güvenlik toplantısında alınan bu kararlar, ülke genelindeki güvenlik önlemlerinin artırılması adına önemli adımlardır.

Mogadişu hükümeti, terör örgütü Eş-Şebab'a karşı operasyonlarını artırdıkça, örgüt de farklı şehirlerde saldırılarını sıklaştırmıştı. Bu nedenle, halkın güvenliğini sağlamak için yeni önlemlerin alınması kaçınılmaz hale gelmiştir. Yasaklar, suçluların kimliklerini gizlemelerini engelleyerek, güvenlik güçlerinin işini kolaylaştırmayı amaçlamaktadır.

GÜVENLİK İÇİN YASAKLANDI

Somali'deki bu tür tedbirler, halkın güvenliğini sağlama çabalarının bir parçası olarak değerlendirilmelidir. Bu önlemler, toplumun güvenliğini sağlamak için atılan adımların birer yansımasıdır ve umarım daha fazla güvenlik ve istikrar getirirler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri