Vatandaşlar çadır ve karavanlara yöneldi! Sebebini herkes biliyor

Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasının ardından otel fiyatlarının yükselmesi ve ekonomik nedenlerden dolayı vatandaşlar çadır ve karavanlara yöneldi.

Ankara OSTİM'de çadır üretimi yapan Serkan Yazıcı, oteller yerine doğayla bütçeye uygun tatil yapmak isteyenlerin ilgisinin çadırlara yöneldiğini belirtti. Özellikle Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla birlikte çadır kampında tatil yapmak isteyenlerden yoğun talep aldıklarını dile getirdi.

Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte çadır tatillerine olan ilginin arttığını ifade eden Yazıcı, özellikle şişme kamp çadırlarının popüler olduğunu ve insanların genellikle küçük çadırlarda konaklamayı tercih ettiğini belirtti. Ayrıca doğada kamp yapmak isteyenlerin de çadırlara ilgi gösterdiğini vurguladı.

ACİL HİZMETLER İÇİN DE TALEP ARTIYOR

Çadır üretiminin yanı sıra acil hizmetler için de çadırlar ürettiklerini söyleyen Yazıcı, bu alanda da talebin arttığını belirtti. Bu durumun geçen yıla göre bir artış olduğunu ifade etti.

KARAVAN TATİLLERİNE OLAN İLGİDE ARTIŞ

Karavan İmalatçıları ve Tedarikçileri Derneği Başkanı Ahmet Fazlıoğlu ise son dönemde karavanlara talebin arttığını söyledi. Özellikle Kovid-19 salgını sonrası karavanların daha popüler hale geldiğine dikkat çekti. Bu dönemde 500'ün üzerinde üretici firmanın kurulduğunu belirten Fazlıoğlu, karavan tatilinin diğerlerine göre daha az maliyetli olması nedeniyle tercih edildiğini ifade etti.

KARAVAN TERCİH EDİLME NEDENLERİ

Turizm bölgelerindeki konaklama tesislerinin yüksek fiyatları nedeniyle vatandaşların bir kısmının otel yerine karavanda konaklamayı tercih ettiğini belirten Fazlıoğlu, karavanların daha az maliyetli olmasının yanı sıra sınırsız konaklama alanı sağladığını ve konforlu bir tatil seçeneği sunduğunu sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri