Ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Ayşe Ateş'in 'hakaret ve iftiraları' için soruşturma başlattı

MHP Genel Başkan Yardımcıları Edip Semih Yalçın ve İzzet Ulvi Yönter, Ayşe Ateş’in, gazete sayfalarından televizyon ekranlarında son olarak da mahkeme salonunda kendilerine yönelik iftiralarda bulunan Ayşe Ateş hakkında suç duyurusunda bulundu.

Çukurambar’daki ofisinin bulunduğu bina önünde yaşanan silahlı çatışma sonrası hayatını kaybeden Ayşe Ateş’in MHP ve Ülkü Ocakları’na yönelik iftiraları için ilk hamle geldi. MHP Genel Başkan Yardımcıları Edip Semih Yalçın ve İzzet Ulvi Yönter, Ayşe Ateş’in uzun süredir devam ettirdiği söylemlerine karşı Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Ayşe Ateş, önce muhalif gazete ve televizyonlarda son olarak da Sinan Ateş’in ölümüyle sonuçlanan olaya dair yapılan yargılama sırasında MHP Genel Başkan Yardımcıları Edip Semih Yalçın ve İzzet Ulvi Yönter’i hedef almıştı. Bu arada İzzet Ulvi Yönter ve Edip Semih Yalçın ismini Sinan Ateş’in ölümüyle ilişkilendirenler olaydan çok önce firari FETÖ’ciler olmuştu. Bunları çatışmanın yaşanmasından 1 saat bile geçmeden sosyal medyadan paylaşım yapan Tony Salvatore isimli bir esrarengiz hesap da takip etmişti.

Edinilen bilgilere göre; Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, MHP genel başkan yardımcıları İzzet Ulvi Yönter ve Edip Semih Yalçın’ın, Sinan Ateş davası duruşmasında kendilerine hakaret ettiği gerekçesiyle Ayşe Ateş hakkındaki suç duyuruları üzerine soruşturma başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosu tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Ayşe Ateş ifadeye çağrıldı.

Başsavcılığın, Sinan Ateş cinayetine ilişkin davanın görüldüğü 32. Ağır Ceza Mahkemesinden, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi tutanaklarını talep ettiği öğrenildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri