Volkswagen İlk Kez açıkladı! Herkesi şoke eden kapatma uyarısı

Alman otomobil üreticisi Volkswagen, tasarruf ve maliyet azaltma önlemleri kapsamında Almanya’da fabrika kapatabileceği konusunda ilk kez hem şirket içindeki iş güvencesi açısından hem de Almanya'nın ekonomik geleceği için resmi bir uyarı yaptı.

Volkswagen AG yönetim kurulunun son toplantısı sonrasında yapılan açıklamada, şirketin bünyesindeki markaların kapsamlı bir şekilde yeniden yapılandırılması gerektiği ifade edildi. Açıklamada, demografik eğilimlere dayalı olarak yapılan yeniden yapılandırmanın, kısa vadede şirketin rekabet gücünü artırmaya yönelik gerekli yapısal düzenlemeleri yapmak için yeterli olmadığı vurgulandı. "Mevcut durumda araç üretim ve parça üretim tesislerinin kapatılması, hızlı karşı önlemler alınmadığı takdirde artık göz ardı edilemez," ifadesi dikkat çekti.

İşten Çıkarmalar ve İş Güvencesi Tartışmaları

Volkswagen, 2029 yılına kadar işten çıkarmaları engelleyen ve daha önce geçerli olan iş güvencesini sonlandırdığını da duyurdu. Bu kapsamda, alınacak tüm önlemlerin İşçi Konseyi ile birlikte değerlendirileceği belirtildi. İş güvencesinin sonlandırılması, şirketin Almanya’daki iş gücünü ve çalışma koşullarını doğrudan etkileyebilir.

Almanya'nın Rekabet Gücü Azalıyor mu?

Volkswagen CEO'su Thomas Schaefer, mevcut ekonomik ortamın zorluklarına dikkat çekerek, Avrupa otomotiv pazarında yeni rakiplerin varlığına işaret etti. Schaefer, "Bir iş yeri olarak Almanya, rekabet gücü açısından daha da gerilere düşüyor," değerlendirmesinde bulunarak, Volkswagen’in tasarruf için daha fazla önlem alması gerektiğini vurguladı.

Çalışma Konseyi Karara Karşı Çıkıyor

Volkswagen Çalışma Konseyi ise Almanya'daki büyük araç fabrikası ve parça üretim fabrikasının kapatılma planlarına karşı çıkacağını belirtti. Konsey, şirketin yönetim kurulunun planlarına karşı "direnileceği" mesajını vererek, işçi haklarını koruma konusundaki kararlılıklarını ifade etti.

Volkswagen'in Küresel Varlığı ve Almanya'daki İstihdamı

Volkswagen Group, dünya genelinde 17 Avrupa ülkesinde, Amerika, Asya ve Afrika’da 10 ülkede toplam 114 üretim tesisiyle yaklaşık 650 bin kişiye istihdam sağlıyor. Almanya’daki istihdamı ise yaklaşık 300 bin kişi olan şirket, 2026'ya kadar 10 milyar avro tasarruf ve maliyet azaltma hedefi doğrultusunda personel giderlerini beşte bir oranında düşürmeyi planlıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri