Yargıtay Başkanlığı seçimi beşinci tura kaldı

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle yapılmaya başlanan başkanlık seçimlerinin dördüncü turunda da hiçbir aday salt çoğunluğu sağlayamadı.

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolmasının ardından, yeni başkanın belirlenmesi için Yargıtay'da seçim süreci devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen oylama turu sonuçlanmadan, beşinci tur oylamasına geçildi.

İLK ÜÇ TURDA SALT ÇOĞUNLUK SAĞLANAMADI

Yargıtay üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen ilk üç turda, hiçbir aday 348 olan Yargıtay üye sayısının salt çoğunluğunu sağlayamadı. Bu durum üzerine, dördüncü tur oylamasına geçildi.

DÖRDÜNCÜ TUR OYLAMASINDA SONUÇLAR

Dördüncü tur oylama sonuçlarına göre, mevcut Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca 96 oy alırken, 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez 125 oy ve 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk ise 105 oy aldı.

BEŞİNCİ TUR OYLAMASI BAŞLADI

Dördüncü tur oylama sonuçlarına göre, salt çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle beşinci tur oylaması gerçekleştirilmeye başlandı. Eğer beşinci tur oylamasında da bir aday salt çoğunluğu sağlayamazsa, seçim yeniden adaylık başvurusunda bulunanlarla tekrarlanacak.

ÜYE TAM SAYISININ KATILIMI GEREKİYOR

Seçimlerde, üye tamsayısının salt çoğunluğunun hazır bulunması gerekiyor. Bu süreçte, Yargıtay Başkanlığı için yeni bir ismin belirlenmesi ve göreve başlaması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri