Yargıtay Başkanlığı seçiminde kritik gelişme!

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle yapılan başkanlık seçimlerinin 21. turunda da hiçbir aday salt çoğunluğu sağlayamayınca 22. tura geçildi.

Yargıtay Başkanlığı görevine 24 Mart 2020'de seçilen Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresi 24 Mart itibarıyla sona erdi. Bu süreçte Yüksek Mahkemenin yeni başkanını belirlemek üzere seçim süreci başladı.

21. TUR OYLAMASI YAPILDI

Yargıtay üyeleri, 25 Mart Pazartesi günü yeni başkanı belirlemek için sandık başına gitti. Ancak, ilk 20 tur oylama sonucunda hiçbir aday, 348 Yargıtay üyesinin salt çoğunluğu olan en az 175 oyu alamadığı için 21. tur oylamaya geçildi.

tur oylama sonucunda Mehmet Akarca 100 oy, 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez 96 oy ve 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk ise 112 oy aldı. Seçime katılım 324 olarak gerçekleşirken, 2 oy boş çıktı ve 14 oy da geçersiz sayıldı.

22. TUR OYLAMA DEVAM EDECEK

Salt çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle seçim süreci 22. tur oylama ile devam edecek. Seçimlerde üye tam sayısının hazır bulunması gerekiyor ve bu, salt çoğunluğun sağlanabilmesi için kritik bir faktör.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri