Yargıtay'da başkanlık yarışı! Sonuçlar açıklandı!

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolmasıyla bugün başlayan ve 5 adayın yarıştığı seçimlerin ilk turunda hiçbir aday salt çoğunluğu sağlayamadı. Bu durum, seçimlerin ikinci tur oylamasıyla devam etti.

Mehmet Akarca, Yargıtay Başkanlığı görevine 24 Mart 2020'de seçilmiş ve dört yıllık görev süresi dün itibarıyla sona ermişti. Bu kapsamda, Yargıtayda sandık kurularak Yargıtay üyeleri, yeni başkanlarını belirlemek üzere sabah saatlerinden itibaren oy kullanmaya başladılar.

YARGITAY 1. TUR SONUÇLARI

GriTV Genel Yayın Yönetmenimiz Zihni Çakır tarafından paylaşılan sonuçlar şöyle:

Yargıtay Birinci Başkanlık seçiminin ilk turu tamamlandı ve 339 üyenin katılımıyla gerçekleşti. Mevcut Başkan Mehmet Akarca 88 oy alırken, 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez 77 oy ile ikinci sırada yer aldı. Muhsin Şentürk ise 70 oy alarak üçüncü oldu, Adem Albayrak ise 50 oy aldı. Diğer aday Ayhan Tunçel ise 47 oy alırken, 7 boş ve 6 geçersiz oy çıktı.

YARGITAY 2. TUR SONUÇLARI

Seçimin ikinci turu da gerçekleştirildi ve 338 üyenin katılımı sağlandı. İkinci turda en yüksek oyu 94 oy ile Ömer Kerkez aldı. Mevcut başkan Mehmet Akarca ise 82 oyda kaldı. Diğer adaylar ise Muhsin Şentürk 74 oy, Adem Albayrak 46 oy ve Ayhan Tuncal 36 oy aldı. Oylamada 4 oy boş ve 2 oy geçersiz sayıldı. Oylama turları devam edecek ve yeni başkanın belirlenmesi için süreç ilerleyecek.

OYLAMA DEVAM EDECEK

İkinci tur oylamasında da adayın salt çoğunluğu sağlanamamasından dolayı üçüncü oylama yapılacak. Üçüncü oylamada en çok oy alan iki aday arasında bir seçim gerçekleştirilecek. Eğer üçüncü oylamada da sonuç alınamazsa dördüncü tur oylamasına geçilecek ve eşit sayıda oy alan adaylar da seçime katılabilecek.

Dördüncü ve beşinci tur oylamalarda da salt çoğunluk sağlanamazsa, seçim yeniden adaylık başvurusunda bulunanlarla tekrarlanacak. Ancak bu süreçte dikkate alınması gereken bir nokta, seçimlerde üye tamsayısının salt çoğunluğunun hazır bulunması gerektiğidir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri