Yeni Emniyet kararnamesi yolda! Çok konuşulacak atama iddiası…

Ayhan Bora Kaplan soruşturması sonrasında Ankara'da 3 emniyet mensubunun gözaltına alınması sonrası yeni bir Emniyet kararnamesinin yolda olduğu iddia edildi.

Ankara'da yaşanan gelişmeler, ülke gündemine hızla yansıdı ve kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında Ankara'da emniyet müdürü ve iki müdür yardımcısının gözaltına alınması, pek çok spekülasyona ve iddiaya sebep oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün gece sürpriz bir şekilde Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve MİT Başkanı İbrahim Kalın ile görüşmesi ise bu gelişmelerin önemini bir kez daha vurguladı.

YENİ EMNİYET KARARNAMESİ İDDİASI

Ankara'da yaşanan hareketlilik sonrasında ortaya atılan iddialardan biri, yeni bir Emniyet kararnamesinin hazırlığı olduğu oldu. Bu kararname ile Ankara İl Emniyet Müdürlüğü'ne yeni bir ismin atanacağı konuşuluyor.

MUSTAFA ÇALIŞKAN İSMİ GÜNDEME GELDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanması beklenen kararname ile Ankara İl Emniyet Müdürlüğü'ne Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan’ın getirileceği iddia edildi. Ancak bu atama henüz resmiyet kazanmış değil.

DİNÇ'İN YERİNE YENİ ATAMA

Ankara İl Emniyet Müdürü Engin Dinç'in yerine getirilecek isim ise belirsizliğini koruyor. Kulis bilgilerine göre, İstihbarat Daire Başkanı Selami Yıldız’ın da bu göreve atanabileceği konuşuluyor. Ancak net bir açıklama yapılmadan önce bu spekülasyonların doğruluğu netlik kazanmayacak gibi görünüyor.

Yaşanan bu gelişmeler, Türkiye'nin iç güvenlik ve adalet sistemi üzerindeki tartışmaları ve kamuoyundaki beklentileri bir kez daha gündeme getiriyor. Gözler, Ankara'daki bu atama ve kararname sürecinin nasıl şekilleneceğine çevrildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri