Yeni haftada hava nasıl olacak? İki bölgede ise salıdan cumaya yağmur var

Önümüzdeki hafta salı gününden itibaren Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yağmur bekleniyor. Cuma gününe kadar etkili olması beklenen sağanak geçişleri nedeniyle dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Önümüzdeki hafta salı gününden itibaren Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yağmur bekleniyor. Cuma gününe kadar etkili olması beklenen sağanak geçişleri nedeniyle dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu bölgelerdeki yağışların yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olacağını belirtti.

BATIDA SICAK HAVA DEVAM EDİYOR

Batıda ise sıcak hava etkisini sürdürecek. Hava sıcaklıkları, güney, iç ve batı bölgelerde mevsim normallerinin 3-5 derece üzerinde seyredecek. Özellikle Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde sıcaklıkların yüksek seviyelerde olacağı tahmin ediliyor. Antalya'da nem oranının yüzde 80'i bulması beklenirken, sahillerin dolup taşması öngörülüyor.

HAFTA İÇİ HAVA DURUMU

Meteoroloji Uzmanı Abdullah Macit, haftanın ilk gününde yurdun kuzey kesimlerinin parçalı çok bulutlu olacağını belirtti. "Marmara’nın kuzeyi, Karadeniz Bölgesi ve Doğu Akdeniz’in iç kesimlerinde yerel olarak gök gürültülü sağanak yağış geçişlerinin devam etmesini bekliyoruz," dedi. Salıdan cumaya kadar ise Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarıyla Kars ve Ardahan çevreleri ve Doğu Akdeniz’in iç kesimlerinde sağanak geçişleri olacağı belirtildi.

YAĞIŞLARA KARŞI TEDBİRLİ OLUNMALI

Hava sıcaklıklarında hafta sonuna kadar önemli bir değişiklik beklenmiyor. Macit, "Önümüzdeki hafta boyunca havanın Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yağışlı, diğer yerlerde ise az bulutlu ve açık olmasını bekliyoruz," değerlendirmesini yaptı. Yağışlar nedeniyle dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği uyarısında bulundu.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Ayrıca, akaryakıt fiyatlarında yapılan son indirimle birlikte benzin fiyatlarında 1,73 TL'lik bir düşüş bekleniyor. İstanbul, İzmir ve Ankara'da güncel benzin ve motorin fiyatları sırasıyla 43,37 TL, 44,41 TL ve 44 TL olarak güncellenmiştir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri