Yerel seçimin "en"leri açıklandı!

31 Mart'ta sandık başına gidecekler için yerel seçimin "en"leri açıklandı.

İstanbul Büyükşehir belediye başkanlığı için 22'si partili, 27'si bağımsız toplam 49 aday yarışıyor. İstanbul'da aday sayısında rekor kıran iki ilçe var: Bakırköy ve Sultanbeyli, 25'er aday ile ilçe belediye başkanlığı için yarışacak.

ANKARA'DA AZ SAYIDA ADAY

Ankara'da büyükşehir belediye başkanlığı için toplam 24 aday yarışacak. Ankara'nın en büyük ilçesi Çankaya'da ise 26'sı partili, 2'si bağımsız toplam 28 aday yarışacak. Çankaya gibi 27 adayın yarıştığı Altındağ ve 25 adayın yarıştığı Keçiören'de aday sayısı büyükşehir belediyesindeki adayların sayısından daha fazla.

EN AZ ADAY BAYBURT'TA

En az adayın yarışacağı il Bayburt. Şehir merkezi ve ilçeleri dahil toplamda 35 aday belediye başkanı olmak için yarışacak. Bayburt'ta 16'sı partili, 4'ü bağımsız toplam 20 aday yarışıyor. Bu rakamlara göre kent merkezindeki her bin kişiden biri belediye başkanı olmak için yarışacak.

EN ÇOK PARTİNİN YARIŞTIĞI İL GAZİANTEP

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 26 partinin aday çıkartmasıyla en çok partinin yarışacağı il unvanını taşıyor. 49 adayın yarıştığı İstanbul'da seçmenleri 97 santimetrelik bir pusula bekliyor.

EN KISA PUSULA ŞIRNAK'TA

En kısa pusula ise Şırnak'ın Uludere İlçesi Hilal Beldesi için basılan 4 santimetre uzunluğundaki pusula olacak. Hilal Beldesi'nde seçime sadece AK Parti adayı katılıyor.

EN ÇOK ADAY ÇIKARTAN PARTİ YRP

Seçimde en çok aday çıkartan parti YRP. Fatih Erbakan’ın partisi, Erzurum'da aday göstermedi ve 922 ilçenin 845'inde aday gösterdi. CHP'nin 886, AK Parti'nin 858, İYİ Parti'nin 800, MHP'nin 474, DEM'in ise 416 adayı başkanlık için yarışacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri