Alper Kömürcü merak konusu oldu! Alper Kömürcü kimdir, kaç yaşında? İpek Açar'ın eşi Alper Kömürcü hakkında biyografi bilgileri

2019 Eylül ayında İpek Açar ile nikah masasına oturan Alper Kömürcü, hayatına dair bilgiler ile merak konusu oldu. Peki, Alper Kömürcü kimdir, kaç yaşında? İpek Açar'ın eşi Alper Kömürcü hakkında biyografi bilgileri...

Türk müzik dünyasının önemli isimlerinden biri olan Alper Kömürcü hayat hikayesiyle herkesin dikkatini çekmeye devam ediyor.

ALPER KÖMÜRCÜ KİMDİR? KAÇ YAŞINDA?

Keman sanatçısı olarak tanınan ve aynı zamanda besteci, söz yazarı ve aranjör olarak da faaliyet gösteren Alper Kömürcü, 1980 yılında Ankara'da dünyaya gelmiştir. Müzikle ilgilenmeye küçük yaşlarda başlayan Kömürcü, yeteneği ve tutkusuyla ön plana çıkmıştır.

Kariyerine müzik eğitimi alarak başlayan Alper Kömürcü, 1991 yılında Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Keman Bölümü'ne kabul edilmiştir. Daha sonra ise müzik eğitimine Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'nde devam etmiş ve burslu olarak bu üniversitede eğitim görmüştür. Müzik alanındaki başarısı ve yeteneğiyle dikkat çeken Kömürcü, 2005 yılında "Bilgisayarla Beste Yarışması"nda Türkiye birinciliği kazanmıştır.

İlerleyen yıllarda İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda yüksek lisans eğitimi almış olan Alper Kömürcü, müzik kariyerinde önemli adımlar atmıştır. Müzik sektörünün önde gelen isimlerinden İskender Paydaş ve Cihan Sezer'in asistanlığını yapmış, birçok albümde besteci, söz yazarı ve aranjör olarak görev almıştır. Ayrıca, Show TV ve Plato Yapım ortaklığında gerçekleştirilen M.U.C.K. dizisinin müzik direktörlüğünü de üstlenmiştir.

2011 yılında 19. Altın Güvercin Beste Yarışması'nda En İyi Beste ve En İyi Aranjör ödüllerini kazanan Alper Kömürcü, 2014 yılında ilk solo albümü "MAT"ı çıkarmıştır. Müzik kariyerindeki başarılarıyla adından sıkça söz ettiren Alper Kömürcü, Türkiye'nin önde gelen müzisyenlerinden biri olarak kabul edilmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MAGAZİN Haberleri