Şahan Gökbakar'ın Marmaris'teki villası kaçak çıktı: Yıkım kararı alındı

Ünlü komedyen Şahan Gökbakar, Marmaris’te yer alan lüks villasıyla yeniden gündemde. 2018 yılında satın aldığı ve büyük yatırım yaptığı bu villa, kaçak yapılaşma gerekçesiyle yıkım kararı aldı.

Gökbakar’ın Marmaris’e 67 kilometre uzaklıkta yer alan Turgut Mahallesi’ndeki villası, pandemi döneminde yaptığı tadilatlar ve sahiline kurdurduğu kaçak iskele ile dikkat çekmişti. İskelenin kaçak olduğu tespit edilince, belediye yetkilileri iskelenin yıkımını gerçekleştirdi ve üzerine asılan "Özel mülktür girilmez" tabelasını da söktü.

VİLLA DA KAÇAK ÇIKTI

Yapılan incelemelerde, Gökbakar’ın villasının bulunduğu bölgenin sit alanında olduğu ve villanın imara aykırı ek binalarla genişletildiği belirlendi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, villanın "Doğal Karakteri Korunacak Alan" statüsüne aykırı şekilde yapılaşma içerdiğini tespit etti.

YIKIM KARARI VERİLDİ

Bakanlık, villadaki kaçak yapılar için yıkım kararı alarak Marmaris Belediyesi’ne yazı gönderdi. İmara uygun olmayan bu yapılar için belediyenin yıkımı gerçekleştirmesi bekleniyor. Gökbakar’ın 10 milyon TL’ye aldığı ve 3 milyon TL masraf yaptığı iddia edilen villası, doğaya aykırı müdahaleleri nedeniyle yıkım süreciyle karşı karşıya.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MAGAZİN Haberleri