Deprem bölgesinde görev yapan doktorun anlattıkları yürekleri burktu!

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından bölgede görev yapan Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Opr. Hanife Rana Dural, duygularını, "İnsanların ölmesine rağmen yeni canların tekrar dünyaya gelmesi çok etkileyici" diyerek anlattı.

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremin ardından bölgede görev yapan Kadın Doğum Uzmanı Opr. Hanife Rana Dural, zorlu şartlarda hizmet vermekten dolayı gurur duyduğunu ifade etti. Depremden iki hafta sonra Pazarcık Devlet Hastanesi'ne giderek görev yapmaya başladığını söyleyen Dr. Dural, deneyimlerini şu sözlerle aktardı:

"Açıkçası, çok etkileyiciydi. Nasıl ifade edileceğini bilemiyorum ancak oradaki hastaların ihtiyacını, insanların günlerce çadırda kalmasını ve bu zorlu durumda bile minnet duygularını hissetmelerini görmek etkileyiciydi. Elimden geldiğince hastalara ve gebelere bakmaya çalıştım. Belki de elim birilerine dokunmuştur. Bu, benim için çok etkileyici ve güzel bir deneyimdi. İki hafta boyunca kaldım. Konteynerler henüz gelmediği için hastanede konakladık. Sürekli deprem olabileceği endişesiyle yaşıyorduk. Aniden sallanarak uyanabilir veya çadırlarda kalabilirdik. Hava oldukça soğuktu ama bir şekilde idare ettik."

"Yeni canların dünyaya gelmesi çok etkileyiciydi"

Dr. Dural, "Yedinci gebelik yaşayan bir hastaya doğum yaptırdık. O bebeği gördükten sonra, depremde insanların ölmesine rağmen yeni canların dünyaya gelmesi çok etkileyiciydi. Birileri belki kaybettikleriyle birlikte yeni bir hayata sahip olabilirlerdi ve buna tanık oldum. Çok etkileyici bir andı" dedi.

1999 Marmara Depremi'ni İstanbul'da çocukken yaşadığını dile getiren Dr. Dural, bölgede 5.1 şiddetinde artçı bir depremle karşılaştığını belirterek, "O insanların yaşadıklarını az çok tahmin edebiliyorum. O kadar büyük bir felaketi yaşamadım ancak çaresizlik hissi yaşadık. Ancak hepimiz bir aradaydık. Yeni tanıştığım insanlara bile çok bağlandım. Hala birlikte iletişimdeyiz. İnşallah onun da doğumunu takip edebilirim" dedi.

"Açıkçası, çok hızlı bir şekilde koordine olduk"

Dr. Dural, bölgedeki insanlarla ilişkisini sürdürdüğünü ve depremzedelerin yeni konutlara yerleşmeye başlamasından mutluluk duyduğunu söyledi. Bölgedeki sağlık ekiplerinin koordinasyonuna da değinen Dural, "Açıkçası, çok hızlı bir şekilde koordine olduk. Görevlendirme geldi ve bir gün sonra uçak biletleri ayarlandı. Havaalanında bile beklemeden, sadece sağlık personeli için özel uçuş düzenlendi. Maraş'a vardığımızda bizi karşılayan bir ekip vardı. Hastanede çalışanlar bizi çok güzel karşıladı. Sağlık personeli, hemşireler, ATT'ler ve ebeler, herkes çok güzel bir ruhla çalıştı" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SAĞLIK Haberleri