Diş ağrısı çekenlere uzmanlardan kritik uyarı! O hatayı sakın yapmayın

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ömür Dereci, enfeksiyonlu dişini çektirmek istemeyenlere, "Enfeksiyonların çoğunda dişi ortadan kaldırmak o hasta için çok daha faydalı olabiliyor" dedi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ömür Dereci, apseli dişlerin çekilemeyeceği yanlış algısını ortaya çıkararak, "Enfeksiyonların çoğunda dişi ortadan kaldırmak o hasta için çok daha faydalı olabiliyor" açıklamasında bulundu.

DİŞ SAĞLIĞI VE ANTİBİYOTİK KULLANIMI

Antibiyotik kullanımının kontrol altında tutulması gerektiğini vurgulayan Dereci, diş enfeksiyonlarında dikkatli bir antibiyotik kullanımının önemine değindi. Antibiyotiklerin yan etkilere yol açabileceğini ve direnç oluşturabileceğini belirtti.

APSİLİ DİŞLERE YAKLAŞIM

Dereci, muayene sonucu enfeksiyonun vücuda yayılmadığı tespit edildiğinde apseli dişlere işlem yapılması gerektiğini belirtti. Enfeksiyonun kaynağının diş olduğunu ve bu nedenle dişin tedavi edilmesinin enfeksiyonun hızla atlatılmasına yardımcı olabileceğini ifade etti. Apseli dişlerin hemen çekilmemesi gerektiğini, ancak ilerlemiş enfeksiyonlarda tedavi sürecinin farklı olabileceğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SAĞLIK Haberleri