Ferdi Tayfur'un şarkısı gerçek oldu! Tamamen bıraktılar

Ferdi Tayfur'un meşhur olan "Sigarayı Bıraktım" şarkısı Manisa'da "Başarabilirsin" kampanyası ile gerçek oldu. Sigara bırakma polikliniklerine başvuran 202 kişi sigarayı tamamen bıraktı.

Manisa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erol Karaca, 9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü vesilesiyle yaptığı açıklamada, dünya genelinde her yıl 7 milyon kişinin sigaradan hayatını kaybettiğini belirtti. Karaca, "Bu, aramızdan her 4-5 saniyede bir kişinin sigaraya kurban gittiği anlamına gelmektedir" dedi. Ülkemizde en yaygın bağımlılık yapıcı madde olan tütün ürünlerinin ölüm sebepleri arasında ilk sırada yer aldığını vurgulayan Karaca, Dünya Sağlık Örgütü tarafından tütün kullanımının büyük bir halk sağlığı tehdidi olarak tanımlandığını ifade etti.

202 KİŞİ SİGRAYI BIRAKTI

Manisa'da tütün bağımlılığı ile mücadele kapsamında Hafsa Sultan Tıp Fakültesi, Şehir Hastanesi, Merkezefendi, Akhisar Mustafa Kirazoglu, Salihli, Soma, Alaşehir ve Turgutlu Devlet Hastaneleri'nde toplamda 10 Sigara Bırakma Polikliniği bulunduğunu aktaran Karaca, 2023 yılı içinde bu polikliniklere 3 bin 134 kişinin başvurduğunu ve 202 kişinin sigarayı tamamen bıraktığını açıkladı.

Sigara bırakma tedavisi kapsamında 2023 yılında vatandaşlara ücretsiz olarak 242 nikotin bandı ve 2 bin 381 sigara bırakma ilacının ilçe müdürlükleri tarafından temin edildiğini belirten Karaca, sigarayı bırakmanın zor ama imkânsız olmadığını vurguladı. Uzm. Dr. Erol Karaca, "Bu süreçte size yardımcı olacak bir sigara bırakma polikliniğine başvurabilir veya ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattını ücretsiz arayabilir, 'Başarabilirsin' kampanyası kapsamında ücretsiz başvuru yaparak yardım alabilirsiniz" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SAĞLIK Haberleri