Geçmeyen kuru öksürüğe Canan Karatay'dan ilaçsız çare!

Prof. Dr. Canan Karatay gıcık öksürüğünü önlemenin tüyolarını paylaştı.

Sonbaharın gelmesiyle birlikte soğuk algınlığı, grip ve nezle gibi hastalıklar yaygınlaştı. Bu hastalıkların ardından birçok kişi, halk arasında "gıcık" olarak bilinen geçmek bilmeyen kuru öksürükten şikayetçi. Prof. Dr. Canan Karatay, bu rahatsızlıkla ilgili önemli tavsiyelerde bulundu ve "Hemen ilaca koşmayın, antibiyotik kullanmayın" diyerek doğal çözümler sundu.

ANTİBİYOTİK KULLANIMINA DİKKAT ÇEKTİ

Karatay, gereksiz antibiyotik kullanımının vücudun doğal dengelerini bozabileceğini belirterek, antibiyotiklerin virüsler üzerinde etkili olmadığını hatırlattı. "Antibiyotikler yalnızca bağırsak, ağız ve burundaki yararlı mikrobiyomları öldürebilir" dedi ve kuru öksürük için alternatif doğal yöntemlere yönelmenin daha sağlıklı olacağını vurguladı.

DOĞAL ÇÖZÜMLERLE KURTULUN

Karatay, gıcık öksürüğünü hafifletmek için eski zamanlarda sıkça kullanılan buhar banyosunu önerdi. Bir tas sıcak suya birkaç damla iyot, bikarbonat ve sirke damlatılarak yapılan buhar banyosunun, solunum yollarındaki mukozaların nemlenmesine yardımcı olacağını söyledi. Ayrıca kristal kaya tuzuyla gargara yapmanın boğazdaki öksürüğe iyi geleceğini belirtti.

VİTAMİNLER VE BESLENME ÖNERİLERİ

Karatay, bağışıklık sistemini güçlendirmenin öksürüğü azaltmada etkili olacağını söyledi ve doğal besinlerden tüketilmesi gerektiğini vurguladı. Özellikle C, D ve B vitaminlerinin önemine değindi. Ayrıca domates suyu, zeytinyağı ve kelle paça gibi doğal gıdaların boğazı rahatlatıp öksürüğü hafifleteceğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SAĞLIK Haberleri