Herkes merak ediyor! Oruçluyken tok tutan ve susatmayacak besinler!

Oruç tutacak olan herkesin merak ettiği sahurda tok tutan ve susatmayan besinler hakkında Diyetisyen Cemre Balkan, açıklamada bulundu. Peki, sahurda tok tutan ve susatmayan besinler hangileri? Detaylar haberimizde...

Diyetisyen Cemre Balkan, sahurda tok tutan ve susatmayan besinlerin önemine dikkat çekerek, bu besinlerin tercih edilmesi gerektiğini belirtti. Sahurda tüketilecek olan besinlerin mideyi uzun süre tok tutması ve susatmaması için yumurta, süt, süt ürünleri, sebzeler, meyveler, tam tahıllı ekmekler ve yağlı tohumların tercih edilmesi gerektiğini ifade etti.

DENGELİ BESLENMEDE ALTIN KURAL

Balkan, "Normal zamanda olduğu gibi oruç tutarken de yeterli ve dengeli beslenmek altın kural. Yemeklerin seçiminde çok yağlı, çok tuzlu ve aşırı tatlı besinlerden kaçınmak gereklidir. Bunların yerine hazmı kolay, mide-barsak sisteminde uzun süre kalabilen sebze, meyve ve tam tahıl ürünler tercih edilmelidir. Sahur öğününüzü mutlaka yapın. Sahurda tok tutan ve susatmayacak besinler tercihiniz olsun. Yumurta, süt ve süt ürünleri, sebze meyve, tahıllı ekmek ve yağlı tohumları tercih edebilirsiniz" şeklinde konuştu.

Ayrıca, iftar öğününde de sindirimi kolaylaştıracak önerilerde bulunan Balkan, iftarı çorba ile başlamanın sindirim sistemini rahatlatacağını belirtti. Büyük porsiyonlar yerine aralıklı ve küçük porsiyonlarla beslenilmesi gerektiğini vurguladı. Sıvı alımının da önemli olduğunu dile getiren Balkan, günde 2-2,5 litre su tüketilmesi gerektiğini söyledi. Çay ve kahve gibi içeceklerin fazla tüketiminden kaçınılması gerektiğini ve tatlı ihtiyacının meyvelerle karşılanması gerektiğini ifade etti.

Son olarak, iftardan sonra kısa mesafeli yürüyüşler yapmanın sindirime yardımcı olacağını belirten Balkan, sağlıklı bir Ramazan geçirilmesi için bu önerilere dikkat edilmesini tavsiye etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SAĞLIK Haberleri