Karın ağrısı şikayetiyle hastaneye giden kadının midesinden çıkanlar şok etti!

Osmaniye'de mide bulantısı, kusma ve karın ağrı şikayeti ile özel bir hastaneye başvuran 40 yaşındaki kadın hastanın midesinden ve ince bağırsağından toplam 2 kilo ağırlığında kıl kütlesi çıkarıldı.

Osmaniye'de, uzun süre devam eden karın ağrısı ve mide bulantısı şikayetiyle defalarca başka sağlık merkezlerine başvuran ve şikayetleri devam eden bir bayan hastanın özel bir sağlık kuruluşuna başvurması sonucunda, İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Turgay Güler tarafından yapılan muayene ve tetkikler neticesinde midesinde yabancı bir cisim tespit edildi.

2 KİLO KIL KÜTLESİ ÇIKARILDI

Ameliyata alınması gereken hastanın cerrahi müdahalesi Genel Cerrahi Uzmanı Yardımcı Doç. Dr. Seçkin Akküçük tarafından gerçekleştirildi. Ameliyat sırasında hastanın midesinden 2 adet 12-13 santimetrelik ve ince bağırsağında 10 santimetre uzunluğunda toplam 2 kilogramlık kıl kütlesi çıkarıldı.

Yardımcı Doç. Dr. Seçkin Akküçük, nadir görülen bir vakayla karşılaştıklarını belirterek, hastanın uzun bir süredir sürekli kusma şikayeti yaşadığını ve yapılan tetkiklerde mide ve ince bağırsaklarında tıkanıklığa neden olan bir kıl yumaklarının, yani bezoarların olduğunun tespit edildiğini aktardı. Hastanın genel durumunun toparlanmasını bekledikten sonra ameliyata karar verdiklerini ve başarılı bir operasyon gerçekleştirdiklerini söyledi. Hastanın sağlık durumunun iyi olduğunu ve birkaç gün içinde taburcu edilmesinin planlandığını belirtti.

RAPUNZEL SENDROMU

Yardımcı Doç. Dr. Akküçük, hastada nadir görülen bir durum olan "Rapunzel Sendromu"nun tespit edildiğini ifade etti. Bezoarların nadir görüldüğünü ve genellikle mideye yerleştiğini ancak bu vakada ince bağırsakta da görüldüğünü belirtti. Trikobezoar olarak adlandırılan saç yeme alışkanlığından kaynaklanan bu bezoarların genellikle geç fark edildiğini ve cerrahi müdahale gerektirdiğini açıkladı. Bezoarların ilaç tedavisinin pek mümkün olmadığını ve çoğu zaman cerrahi müdahale gerektirdiğini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SAĞLIK Haberleri