Uzmanından kritik uyarı! Sinsi ilerliyor

Gaziantep'te Gastroentereloji Cerrahisi Uzmanı olan Doç. Dr. Mehmet Ali Yağcı, mide kanserinin dünya genelinde en yaygın görülen kanser türlerinden biri olduğunu ve sinsi bir şekilde ilerlediğini belirtti.

Gastroenteroloji Cerrahisi alanında uzmanlaşmış olan Doç. Dr. Mehmet Ali Yağcı, mide kanserinin küresel ölçekte yaygın ve sessizce ilerleyen bir hastalık olduğuna dikkat çekti.

EN SIK GÖRÜLEN KANSER TÜRÜ

Doç. Dr. Yağcı, mide kanserinin nedenleri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi vererek, hastalığın önemine vurgu yaptı. Mide kanserinin en sık görülen kanser türlerinden biri olduğunu belirten Yağcı, bu kanserin cerrahi müdahaleler arasında en sık uygulanan dördüncü müdahale olduğunu ifade etti. Riskin özellikle erkeklerde ve yaşlılarda daha yüksek olduğunu söyleyen Yağcı, genetik yatkınlık dışında beslenme alışkanlığının da önemli bir rol oynadığını belirtti. Tuzlu besinlerin aşırı tüketimi, az sebze ve meyve tüketimi, mangal eti gibi faktörlerin mide kanseri riskini artırdığını açıkladı.

Mide kanserinin belirtilerinin genellikle hastalığın ilerlemesiyle ortaya çıktığını dile getiren Yağcı, elle hissedilebilir kitle, ağrı, kilo kaybı, yemek sonrası rahatsızlık gibi belirtilere dikkat çekti. Erken teşhisin hayati önem taşıdığını vurgulayan uzman, bu nedenle düzenli muayenelerin ve endoskopik incelemelerin önemini vurguladı.

Mide kanserinin tedavisinde cerrahi müdahalenin önemine değinen Doç. Dr. Yağcı, laparoskopik yöntemin giderek daha fazla tercih edildiğini belirtti. Bu yöntemin hastalara daha az ağrı, daha az kanama ve daha kısa bir iyileşme süreci sunduğunu ifade etti. Ayrıca, laparoskopik yöntemin estetik açıdan da avantajlı olduğunu sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SAĞLIK Haberleri