Ayakkabı tamircileri sitem etti! Bulmakta zorlanıyorlar

Teknolojinin hızla ilerlemesiyle birlikte kaybolmaya yüz tutan meslekler arasında yer alan ayakkabı tamirciliği, son zamanlarda beklenmedik bir şekilde talep görmeye başladı. Ancak, bu talebin artmasına rağmen, çıkar bulmakta zorlandığını dile getirdi

Mersin Zafer Çarşısı'nda 40 yıldır ayakkabı tamirciliği yapan 58 yaşındaki Ayhan Kuş, dedesinden ve babasından aldığı mirası 7 yaşından beri sürdürüyor. Kuş, istemeye istemeye başladığı bu meslekte neredeyse yarım asrı tamamladığını belirtiyor.

ALTIN ÇAĞ VE TALEP ARTIŞI

Ayakkabı fiyatlarının yükselmesiyle birlikte, tamirat ihtiyacı da artıyor. Ayakkabı tamircisi Ayhan Kuş, fiyat artışlarının tamiratlara da yansıdığını ancak müşterilerin hala yeni almak yerine tamir ettirmeyi tercih ettiğini dile getiriyor.

ELEMAN BULMA SIKINTISI

Ancak, Kuş'un en büyük sıkıntısı, mesleğe yeni eleman yetiştirememek. Çocukların bu mesleği istememesi ve benimsememesi nedeniyle çırak bulmanın zor olduğunu belirten Kuş, mesleğin geleceği konusunda endişelerini dile getiriyor.

AYAKKABI TAMİRCİLERİNİN ÖNEMİ

Ayakkabı tamircileri, kuşkusuz giyim eşyalarımızın ömrünü uzatan kahramanlardır. Ayakkabılarınızın bakımlarını düzenli yapmanın, dinlendirerek giyilmesinin ve düzenli temizliğinin önemini vurgulayan Kuş, bu şekilde ayakkabıların ömrünü uzatmanın mümkün olduğunu ifade ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

YAŞAM Haberleri