Kızını çekiçle katleden baba hakkında şok karar!

2001 yılında, 12 yaşındaki çocuğun başına çekiçle vurularak öldürülmesine ilişkin olayda, 20 yıl sonra dava açılan baba Nezih Çinkitaş ve evli olduğu Şehnaz Çinkitaş'ın hakkında yerel mahkeme beraat kararı verdi. Anne Handan Yılmazer karara tepki gösterdi

Kadıköy'de 2001 yılında 12 yaşındaki Hande Çinkitaş'ın başına çekiçle vurularak öldürülmesine ilişkin olayda, yerel mahkemenin verdiği beraat kararı, İstinaf Mahkemesi tarafından bozuldu. Baba Nezih Çinkitaş'a 'canavarca hisle veya eziyet çektirerek alt soydan akrabayı kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezası verildi, ancak tutuklama kararı çıkarılmadı. Anne Handan Yılmazer, adalet arayışını sürdürerek İstinaf Mahkemesi'ne başvurmuştu.

TUTUKLAMA YERİNE ADLİ KONTROL KARARI

İstinaf Mahkemesi, Nezih Çinkitaş'a verilen beraat kararını bozarak ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Ancak, duruşmadaki iyi hali ve cezanın yaşamı üzerindeki etkisi göz önüne alınarak, cezası müebbete indirildi ve tutuklama kararı yerine yurt dışı çıkış yasağı ile İstanbul il sınırını terk etmeme şeklinde adli kontrol kararı verildi. Mahkeme, Şehnaz Çinkitaş hakkında verilen beraat kararını ise uygun buldu ve itirazı reddetti.

ANNE HANDAN YILMAZER'İN TEPKİSİ

Mahkemenin kararına tepki gösteren anne Handan Yılmazer, "Ben adalet istiyorum. Yüreği yanmış bir anne olarak adalet istiyorum. Müebbet veriliyor ama tutuklanmıyor. Sebebi ne, biri çıksın bana bunun açıklamasını yapsın. Böyle adalet mi olur? Katiller dışarıda geziyor. Kızımın kanı yerde kalmasın. Ömrüm, nefesim yettiği sürece haklarımı sonuna kadar arayacağım." diye konuştu.

UZUN YILLAR SÜREN DAVA SÜRECİ

4 Ocak 2001 tarihinde Kadıköy'deki evinde öldürülmüş olarak bulunan Hande Çinkitaş'ın annesi Handan Yılmazer, boşandığı Nezih Çinkitaş'a karşı hukuk mücadelesi başlattı. 2020 yılında Adli Tıp Kurumu (ATK) tarafından yapılan DNA incelemesinde, olay yerinde bulunan bıçak üzerinde Nezih Çinkitaş'ın DNA profili tespit edildi. Bunun üzerine Nezih Çinkitaş ve eşi Şehnaz Çinkitaş hakkında iddianame düzenlendi. Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıklar hakkında beraat kararı vermişti.

AVUKAT KOCABEY: "KARAR KAMU VİCDANINI RAHATSIZ EDİYOR"

Handan Yılmazer'in avukatı Hasan Kocabey, "Karar kamu vicdanını rahatsız ediyor. Baba Nezih Çinkitaş'a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi, ancak mahkeme, sanığın duruşmadaki iyi hali nedeniyle cezayı müebbete indirdi. Biz, bu kararın ve tedbir kararının birbiriyle örtüşmediğini düşünüyoruz. Bir insana ömür boyu hapis cezası veriyorsanız, mahkemeden hemen cezaevine gitmesi gerektiği kanaatindeyiz." ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

YAŞAM Haberleri