Narin cinayeti soruşturmasında son durum: Çember daralıyor!

Diyarbakır’da cinayete kurban giden 8 yaşındaki Narin Güran'a ilişkin soruşturmada çember daralıyor.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedenine, 8 Eylül’de Eğertutmaz Deresi'nde ulaşılmasının ardından başlatılan soruşturma derinleşiyor. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, birçok yeni gelişme yaşanıyor.

YANLIŞ İHBARLARLA ŞAŞIRTMA ÇABALARI

Narin’in kaybolmasının ardından başlatılan arama çalışmalarında, çok sayıda asılsız ihbarın yapıldığı ortaya çıktı. İhbarlar, ekipleri yanlış yönlendirmek amacıyla yapıldı. Örneğin, Suriyelilerin kaldığı bir çadırın yakınında terlik bulunduğu iddia edilerek, ekipler bu tarafa yönlendirildi. Bunun yanı sıra, köyde yangın çıkarılması ve olağan dışı elektrik kesintileri gibi sabotajlar yaşandı.

TUTUKLU SAYISI ARTARAK 11’E YÜKSELDİ

Soruşturma kapsamında, Narin’in amcası Fuat Güran’ın eşi Hediye Güran gözaltına alındı. Ayrıca, soruşturmanın gidişatını değiştirmek amacıyla sahte ihbarlar yapan 2 kişi daha gözaltına alındı. Gözaltına alınanların tamamı, Narin’in akrabası olarak belirlendi. Tutuklanan son kişi ise, amca Salim Güran’ın 15 yaşındaki işçisi R.A. oldu. R.A.’nın ifadesinde, kaybolma günü patronu Salim Güran ile birlikte olduğunu iddia etti.

ÇELİŞKİLİ İFADELER VE YENİ DELİLLER

Nevzat Bahtiyar, Narin’in cansız bedenini dereye gizlediğini itiraf etti ve amca Salim Güran tarafından tehdit edildiğini öne sürdü. Ancak Bahtiyar’ın ilk ifadeleri ile mahkemedeki ifadeleri arasında çelişkiler bulundu. Öte yandan, şüphelilerin telefon kayıtlarının silinmesi de dikkat çekiyor.

Soruşturmada bugüne kadar 11 kişi tutuklandı ve Narin cinayetinin aydınlatılması için yeni deliller araştırılmaya devam ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

YAŞAM Haberleri