İzmir'de FETÖ operasyonu! Gözaltılar var

İzmir'de FETÖ/PDY’ye yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda 9 şüpheli gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturmasında, örgüt üyelerinin saklandıkları hücre evleri (gaybubet evleri) tespit edildi. FETÖ'nün yapılanmasına yönelik sürdürülen bu kapsamlı operasyonda, sabah saatlerinde büyük bir baskın gerçekleştirildi.

ARANAN 13 ŞÜPHELİYE YÖNELİK OPERASYON

Soruşturma kapsamında, aralarında meslekten ihraç edilmiş öğretmenler, askeri personel, ByLock kullanıcıları ve örgüt evi temincileri de bulunan 13 şüpheliye yönelik operasyon düzenlendi. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabahın erken saatlerinde harekete geçerek şüphelilerin saklandıkları evlere baskın yaptı.

İLK TESPİTLER: 9 GÖZALTI

Operasyonun ilk aşamasında 9 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Evlerde yapılan aramalarda, çok sayıda dijital materyal ve örgütsel dokümana el konuldu. Bu materyallerin, örgütün faaliyetlerine dair önemli deliller içerdiği ve soruşturmanın ilerleyen aşamalarında kritik bilgiler sağlayabileceği değerlendiriliyor.

KAÇAN ŞÜPHELİLERİN TAKİBİ SÜRÜYOR

Gözaltına alınamayan 4 şüphelinin yakalanması için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Kaçak durumdaki bu şüphelilerin de en kısa sürede yakalanarak adalete teslim edilmesi hedefleniyor. İzmir Emniyet Müdürlüğü, kaçan şüphelilerin yakalanması için operasyonlarını genişleterek sürdürüyor.

FETÖ'NÜN YENİ HAMLELERİ VE İHANET PLANLARI

Son dönemlerde FETÖ'nün yurt içinde ve yurt dışında faaliyetlerine hız verdiği ve çeşitli provokasyon girişimlerinde bulunduğu biliniyor. Özellikle örgütün yurt dışı bağlantıları üzerinden, Türkiye'yi uluslararası platformlarda zor durumda bırakma çabaları dikkat çekiyor. FETÖ, NATO zirvesi öncesinde ABD Başkanı Joe Biden'a yazdığı mektupla, Türkiye aleyhine propaganda yaparak, uluslararası arenada Türkiye'yi zor durumda bırakmayı amaçlayan bir hamle gerçekleştirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

YEREL Haberleri