2024-2025 eğitim öğretim yılı başladı! 74 bine yakın okul ve 750 bine yakın derslik...

2024-2025 eğitim öğretim yılı başladı! 74 bine yakın okul ve 750 bine yakın derslik...

Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarında 2024-2025 eğitim-öğretim yılı "Çanakkale'den Gazze'ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi" temasıyla hazırlanan açılış dersiyle başladı.

Türkiye genelinde yaklaşık 20 milyon öğrenci ve 1,2 milyon öğretmen, 2024-2025 eğitim-öğretim yılına merhaba dedi. 74 bine yakın okul ve 750 bine yakın derslikte ders zilinin çalmasıyla birlikte eğitim hayatı yeniden canlanacak.

UYUM EĞİTİMLERİ TAMAMLANDI

Okul öncesi eğitime başlayan ve ilkokul birinci sınıfa adım atan minik öğrenciler için 2-3 Eylül tarihlerinde uyum eğitimi düzenlendi. Ortaokul öğrencileri için de bu hafta boyunca rehberlik çalışmalarıyla okula uyum süreçleri desteklenecek. Özellikle yeni başlayan öğrencilerin okula adapte olmasını sağlamak amacıyla yapılan bu eğitimler, veliler tarafından da ilgiyle karşılandı.

AÇILIŞ DERSİ: “ÇANAKKALE'DEN GAZZE'YE BAĞIMSIZLIK RUHU”

Yeni eğitim-öğretim yılının ilk dersinde, tüm sınıflarda “Çanakkale'den Gazze'ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi” temalı açılış dersi işlenecek. Bu ders, öğrencilerin milli ve manevi değerler konusundaki farkındalıklarını artırmayı hedefliyor.

YENİ MÜFREDAT DEVREDE

2024-2025 eğitim-öğretim yılı ile birlikte, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredat, ana sınıfı, 1., 5. ve 9. sınıflarda kademeli olarak uygulanmaya başlanacak. Bu müfredat ile ders içerikleri yüzde 35 oranında sadeleştirildi. Beceri odaklı ders kitapları, dijital ve interaktif uygulamalarla desteklenerek öğrencilerin yardımcı kaynağa ihtiyaç duymadan öğrenmeleri sağlanacak.

MESLEKİ EĞİTİM GÜÇLENDİRİLİYOR

Mesleki ve teknik eğitimde de önemli yenilikler hayata geçiriliyor. Bu yıl ortaokul seviyesinde zanaat atölyeleri kurulmasının ardından, mesleki ve teknik Anadolu liseleri bünyesinde meslek ortaokulları açılacak. Ayrıca spor okullarının yaygınlaştırılması için ilk spor ortaokulları bu yıl 9 ilde öğrenci kabul etmeye başlayacak.

ORTAK SINAVLAR GENİŞLETİLİYOR

Geçen yıl 6. ve 9. sınıflarda başlatılan ortak sınav uygulaması, bu yıl 7. ve 10. sınıfları da kapsayacak şekilde genişletilecek. Ortak sınavların daha geniş kitlelere ulaşmasıyla, eğitimde fırsat eşitliği sağlanması amaçlanıyor.

İSTANBUL’DA ULAŞIM TEDBİRLERİ

İstanbul’da yeni eğitim yılının ilk gününde toplu ulaşım 06:00-16:00 saatleri arasında ücretsiz olacak. İETT ve Metro İstanbul, ek seferlerle okulların açılmasıyla oluşabilecek trafik yoğunluğunu azaltmayı hedefliyor. Ayrıca Şehir Hatları, vapur sefer sayılarını artırarak hizmet verecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.