1,64'lük enflasyona MB Başkanı Karahan’dan ilk yorum!

1,64'lük enflasyona MB Başkanı Karahan’dan ilk yorum!

Dün açıklanan Haziran ayı enflasyonu beklentilerin çok altında yüzde 1.64 seviyelerinde gelmişti. Veri sonrası Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan açıklama yaptı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, enflasyonla mücadelede sıkı politika yaklaşımını koruma kararlılığını vurguladı. Karahan, talepte dengelenme işaretlerinin görüldüğünü ancak enflasyonun hala düşürülmesi gerektiğini belirtti.

SÜREKLİ SIKI PARA POLİTİKASI GEREKLİ

Karahan, yaptığı açıklamada, "Sıkı para politikası ile verilerin ve beklentilerin dezenflasyon patikamız doğrultusunda oluşmasını bekleyeceğiz. Henüz bu doğrultuda kat edecek mesafemiz olduğunu düşünüyoruz" ifadelerine yer verdi. Ayrıca, aylık enflasyonun ana eğiliminde belirgin ve kalıcı bir düşüş görmek istediklerini vurguladı.

POLİTİKA FAİZİNDEKİ ARTIŞLAR VE SABİTLEME

Geçen yıl gerçekleşen genel seçimlerin ardından TCMB'nin sıkılaştırma adımlarıyla politika faizini önemli ölçüde artırdığını hatırlatan Karahan, son üç ayda politika faizini sabit tuttuklarını belirtti. Bu sabitlenme sürecinin enflasyondaki düşüş sürecine katkı sağlaması bekleniyor.

ENFLASYONDAKİ DÜŞÜŞ VE BEKLENTİLER

Karahan'ın açıklamalarına göre, Türkiye'de enflasyon mayıs ayında yılın en yüksek seviyesine çıktıktan sonra haziran ayında düşmeye başladı. Haziran itibarıyla yıllık TÜFE yüzde 71.60'a geriledi. TCMB, yıl sonunda enflasyonun yüzde 38'e inmesini beklerken, piyasa beklentileri yüzde 42 civarında seyrediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.