Beklenen torba yasadan emeklilik düzenlemesi çıktı! Üçte birini devlet ödeyecek…

Beklenen torba yasadan emeklilik düzenlemesi çıktı! Üçte birini devlet ödeyecek…

Uzun zamandır gündemde olan ev hanımlarının emekliliğiyle ilgili çalışmalar hız kazandı. Bu yıl çıkacak torba yasada ev hanımlarının isteğe bağlı Bağkur statüsünde prim ödeyerek emekli olabilecekleri düzenlemeler de yer alıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye'de yıllardır tartışma konusu olan ev hanımlarının emekliliği ile ilgili önemli bir düzenlemeyi duyurdu. Işıkhan, yapılan açıklamada, ev kadınlarına yönelik emeklilik imkanı getirilmesinin planlandığını ve bu sürecin 5 yıllık bir plan dahilinde gerçekleştirileceğini belirtti.

İSTEĞE BAĞLI BAĞKUR STATÜSÜ İLE PRİM ÖDEME İMKANI

Gelen son bilgilere göre, ev kadınları artık isteğe bağlı Bağkur statüsünde prim ödeyebilecekler. Bu yeni düzenleme ile ev kadınları, sosyal güvenlik kapsamına alınarak emeklilik haklarından yararlanabilecekler. Devlet ise bu süreci teşvik ederek prim ödemelerinin bir kısmını destekleyecek, böylece ev kadınlarına emeklilik yolunda kolaylık sağlanacak.

DEVLET DESTEĞİ İLE EMEKLİLİK PRİMLERİNDE YENİ DÜZENLEME

Evde tam gün çalışan ev kadınları için getirilen isteğe bağlı sigorta primlerinde devlet desteği önemli bir adım olarak öne çıkıyor. Yapılan düzenlemeye göre, ödenecek olan primlerin üçte biri devlet tarafından desteklenecek. Böylece, ev kadınlarına yönelik emeklilik planında finansal anlamda bir rahatlama sağlanmış olacak.

EMEKLİLİK İÇİN GEREKLİ PRİM GÜNÜ SAYISI VE SAĞLANACAK HAKLAR

Ev kadınlarının emekli olabilmesi için gereken prim günü sayısı 7200 olarak belirlenmiş durumda. Bu sayede emeklilik hakkı elde eden ev hanımları, emekli olduklarında sağlanacak birçok hakka da sahip olacaklar. Ayrıca, 7200 gün prim süresini tamamlayan ev hanımları, emekli olduklarında sağlık hizmetlerinden de faydalanabilecekler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.