Altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 19 Eylül 2024 güncel altın kuru fiyatları

Altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 19 Eylül 2024 güncel altın kuru fiyatları

Altın yatırımcıları ve altın almayı planlayanlar için piyasadaki son gelişmeler yakından takip ediliyor. 19 Eylül 2024 tarihi itibarıyla çeyrek altın fiyatları ve diğer altın türlerindeki değişimler yatırımcıların odağında.

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP), standart altının kilogram fiyatı 2 milyon 873 bin liraya yükseldi. Gün içinde en düşük 2 milyon 863 bin lira, en yüksek ise 2 milyon 873 bin lira seviyelerini gören altın, gün sonunda yüzde 0,2 artışla kapanış yaptı. Dün ise standart altının kilogram fiyatı 2 milyon 868 bin liradan işlem görmüştü.

Altın piyasasında toplam işlem hacmi 3 milyar 758 milyon lira, işlem miktarı ise 1.329,68 kilogram olarak kaydedildi. Bütün metallerdeki toplam işlem hacmi ise 3 milyar 815 milyon lirayı buldu. Altın borsasında en fazla işlem yapan kurumlar arasında Yapı ve Kredi Bankası, NMGlobal Kıymetli Madenler, VakıfBank, Garanti BBVA ve İstanbul Altın Rafinerisi yer aldı.

ÇEYREK ALTIN NEDİR?

Çeyrek altın, ziynet takı grubunun en küçük üyesi olup halk arasında "küçük altın" olarak bilinir. Çeyrek altın, 22 ayar ve 1,75 gram ağırlığındadır. Bir çeyrek altında bulunan has altın miktarı ise 1,635 gramdır.

KULPLU VE KULPSUZ ÇEYREK ALTIN FARKI

Çeyrek altın, hediyelik olarak kulplu, yatırım amaçlı ise kulpsuz olarak tercih ediliyor. Kulplar altın değildir ve bu nedenle kulplu altınlar daha pahalı değildir; altının değeri kulp dahil edilmeden hesaplanır.

Altın yatırımcıları, özellikle çeyrek altın fiyatlarını takip ederek alım ve satım işlemlerini gerçekleştirmeye devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.