Fed kararı öncesi dolarda ralli beklentisi

Fed kararı öncesi dolarda ralli beklentisi

Barclays, yatırımcıların Fed'in faiz indirimlerinin kapsamını aşırı fiyatlaması ve ABD perakende satış verisini hafife alması nedeniyle doların ralli yapacağını açıkladı.

Barclays Döviz stratejisti Skylar Montgomery Koning, yatırımcıların Fed'in faiz indirimlerinin kapsamını aşırı fiyatlaması ve bugün açıklanacak ABD perakende satış verisini hafife alması nedeniyle doların yükselmeye hazır olduğunu söyledi.

Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin medyan beklentisi perakende satışlarda ağustos ayı için aylık yüzde 0,2 düşüş açıklanması yönünde. Otomotiv hariç perakende satışlarda yüzde 0,2, otomotiv ve gaz hariç perakende satışlarda yüzde 0,3 artış açıklanması bekleniyor.

Beklenenden daha güçlü perakende satışlar verisinin piyasa fiyatlamalarını daha küçük bir faiz indirimine doğru kaydıracağını ve dolayısıyla doları artıracağını tahmin eden Montgomery Koning, "Konsensüsten daha güçlü bir rakam bekliyoruz ve geçen ay perakende satış rakamları da çok güçlüydü," dedi.

Stratejist, "Fiyatlama 25 baz puanlık indirime doğru kayabilir" ve "Bloomberg Dolar Endeksi bu haberlerle yüzde 1 yükselebilir" öngörüsünde bulundu. Piyasadaki ekonomistler genel olarak perakende satışların zayıf otomobil satışları nedeniyle geçen ay gerilediğini tahmin ediyor. Bu durum devam ederse, bu veri, işgücü piyasasındaki son yavaşlamanın tüketicileri daha temkinli hale getireceği yönündeki söylemi destekleyecektir. Ancak Montgomery Koning, piyasaların, faiz indirimi beklentileri söz konusu olduğunda aşırı tepki vermeye eğilimli olduğunu söyledi ve "Piyasa sürekli olarak Fed indirimlerini miktarını olduğundan fazla tahmin ediyor ve beklentilerde bir sapma yaşandığında, işte o zaman dolar ralli yapıyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.