Alışverişlerde yeni dönem iddiası! 7 bin TL ve üzeri ödemelerde...

Alışverişlerde yeni dönem iddiası! 7 bin TL ve üzeri ödemelerde...

Hazine ve Maliye Bakanlığının, alışverişlerde kredi kartı kullanımını zorunlu kılacak yeni bir düzenleme taslağı üzerinde çalıştığı iddia edildi.

Eski Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı ve Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, sosyal medya üzerinden bu taslağın detaylarını paylaştı. Babuşcu'nun açıklamalarına göre, 7 bin TL ve üzerindeki alışverişlerde banka veya kredi kartı kullanma zorunluluğu getirilmesi öngörülüyor.

ALICI VE SATICIYI ETKİLEYECEK YENİ KURAL

Taslağın detaylarına göre, 7 bin TL ve üzerindeki ödemelerde hem mükellef olan kişilerin hem de mükellef olmayan kişilerin banka veya kredi kartı kullanması gerekecek. Bu yeni düzenlemenin yürürlüğe girmesi durumunda, alışverişlerde nakit ödeme yapılması mümkün olmayacak. Prof. Dr. Babuşcu'nun örneklerle açıkladığı taslak, kamu kurumlarında çalışan memurlar ve akademisyenler gibi bireyleri de kapsayacak. Örneğin, 20 bin TL’lik bir buzdolabı ya da 10 bin TL’lik bir kitap alışverişinde, ödemelerin kredi kartı aracılığıyla yapılması zorunlu hale gelecek.

CEZALAR DA GELİYOR

Eğer bu taslak tebliğ haline gelirse, nakit ödeme yapılması durumunda özel usulsüzlük cezası uygulanacağı belirtiliyor. Bu, alışverişlerde kredi kartı kullanımını zorunlu kılacak ve vergi mükellefi olmayan kişileri de kapsayacak. Taslağın bu kapsamda yürürlüğe girmesi, alışverişlerde nakit ödeme yöntemini büyük ölçüde kısıtlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.