Altında yeni rekor! O karara odaklanıldı

Altında yeni rekor! O karara odaklanıldı

ABD Merkez Bankası (Fed) tarafından yapılması beklenen faiz kararı, altın fiyatlarında büyük bir hareketliliğe sebep oldu.

Piyasalar, Fed’in Çarşamba günü açıklayacağı karar öncesinde belirsiz bir hava içinde. Beklentiler, Fed’in 25 baz puanlık bir faiz indirimi yapacağı yönünde.

ONS VE GRAM ALTIN REKOR SEVİYELERDE

Bu beklentiler doğrultusunda, ons altın ve gram altın fiyatları haftaya rekor seviyelerle başladı. Özellikle Avrupa Merkez Bankası’nın da faiz indirimlerine devam etmesi, altındaki yükselişi hızlandırdı.

Ons altın, güne 2578 dolar seviyesinden başlarken, gün içinde en düşük 2577 dolar ve en yüksek 2589 doları gördü. Şu sıralar ise 2586 dolardan işlem görüyor. Ons altında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2589 dolar kaydedildi.

Gram altın ise sabah saatlerinde 2807 liradan işlem görmeye başlarken, gün içerisinde en düşük 2803 lira ve en yüksek 2828 liraya ulaştı. An itibarıyla 2825 liradan işlem görüyor. Gram altında da tarihi zirve 2828 lira olarak kaydedildi.

FED KARARI NE YÖNDE OLACAK?

Altın yatırımcıları için kritik olan Fed kararı, altın fiyatlarının seyrini belirleyecek. Faiz indirimi beklentisi güçlendikçe, altındaki yükselişin süreceği düşünülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.