Asgari ücrete ara zam için kritik toplantı! Milyonlarca çalışanı heyecanlandırdı

Asgari ücrete ara zam için kritik toplantı! Milyonlarca çalışanı heyecanlandırdı

Milyonlarca çalışan asgari ücrete ara zam beklerken üç sendikadan kritik toplantı geldi. TÜRK-İŞ, HAK-İŞ ve DİSK vergi ve enflasyon gündemiyle toplandı.

TÜRK-İŞ, HAK-İŞ ve DİSK, vergi, enflasyon ve asgari ücret gibi önemli konuları ele almak üzere bir araya geldi. Toplantı, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ve DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi ve basına kapalı olarak düzenlendi.

ORTAK BİLDİRİ HAZIRLANMASINA KARAR VERİLDİ

Toplantıda, ücretler üzerinden kesilen vergi yükü, enflasyon rakamları, asgari ücret belirlemeleri ve kamu harcamalarındaki tasarruf tedbirlerinin işçi ve çalışanlar üzerindeki etkileri gibi konular detaylı olarak ele alındı. Üç genel başkan, konfederasyonlarının görüş ve taleplerini içeren ortak bir bildiri oluşturulması için komisyon kurulmasına karar verdi.

KAMUOYU İLE PAYLAŞILACAK BİLDİRİ GELECEK HAFTA HAZIRLANACAK

TÜRK-İŞ'in ev sahipliğinde düzenlenecek olan bir sonraki toplantıda, TÜRK-İŞ, HAK-İŞ ve DİSK'in katkılarıyla hazırlanacak olan ortak bildiri kamuoyuna duyurulacak. Bu bildiri, vergi düzenlemelerinden asgari ücret belirlemelerine kadar geniş bir yelpazede işçi hakları ve ekonomik iyileştirmeler konusundaki görüşleri içerecek. Sendikaların güç birliği, çalışanların maaşlarda iyileştirme beklentilerinin ön plana çıkmasını sağlıyor ve kamuoyunda büyük bir merakla bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.